Polenta med fetacreme
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Polentasticks og teriyaki-broccoli med fetacreme

Polenta bliver supersprød og virkelig appetitlig efter en tur i airfryeren. Servér som sticks/fritter med en fetacreme, evt. med et glas vin, som en perfekt lille snack før middagen.

Polenta med fetacreme © Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Polentasticks og aspargesbroccoli med fetacreme

Små sprøde snacks af polentastave og asparges-broccoli tilberedt på ingen tid i en airfryer. Aspargesbroccoli er perfekt saltet, velsmagende og på alle måder virkelig appetitlig grøn snack. I stedet for aspargesbroccoli kan du bruge almindelig broccoli. Ved siden af snacksene serveres en silkeblød fetacreme, du kan dyppe de sprøde polentasticks i.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Polentasticks

  • 3½ dl kogende vand
  • 75 g polenta/majsgryn
  • ½ potte frisk basilikum
  • olivenolie til pensling
  • flagesalt og peber

Fetacreme

  • 75 g fetaost
  • ½ dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber

Teriyaki-broccoli

  • 1 bakker aspargesbroccoli eller 1 stor broccoli
  • 2 spsk. teriyakisauce
  • ½ spsk. sojasauce
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. sort sesam

Sådan gør du

Polenta

  1. Kom 6 dl vand i en gryde, og kog op.
  1. Tilsæt polenta, og rør i den ved jævn varme.
  1. Lad polentaen koge i ca. 7 min., til den tykner.
  1. Spæd evt. til med lidt mere vand.
  1. Smag polentaen til med flagesalt og lidt peber, og vend med hakket basilikum.
  1. Bred polentaen ud i et lille fad med bagepapir, og dæk det til.
  1. Lad polentaen stå i køleskabet et par timer, indtil den har sat sig.
  1. Skær polentaen ud i aflange stykker – sticks.
  1. Pensl med lidt olivenolie, og steg polentaen i din airfryer ved 180o i ca. 20 min., til den er sprød.

Fetacreme

  1. Smuldr fetaosten, og kom den i en foodprocessor sammen med yoghurt, presset hvidløg og olivenolie.
  1. Blend, indtil du har en dejlig cremet konsistens.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Teriyaki-broccoli

  1. Skær den nederste del af broccolien.
  1. Bruger du almindelig broccoli, deles den i buketter.
  1. Rør teriyakisauce med soja og olivenolie, og vendbroccolien med marinaden.
  1. Kom broccoli i din airfryer ved 180o, og steg i 5-8 min.

Servering

  1. Anret polentasticks og servér med fetacreme.
  1. Anret broccoli, og drys med sesam.
  1. Nyd, og husk servietter, da det er en lidt snasket snack.