© Pia Enghild

Pocherede vagtelæg

Det er ved at være sidste udkald med salturten, som er den perfekte, salte krydderurt, vi har sat sammen med pocherede vagtelæg og smørristet brød.

Opskrift til 4 personer

vagtelæg 12 stk., helt friske
salturt* 100 g, alternativt finstrimlet agurk
romainesalat 3 blade
vand 1 ½ l
salt 1 spsk.
eddike 2 spsk.
toast 3 skiver
smør 25-50 g

*salturt, også kaldet kveller eller stranddild, er en delikat marskplante, der i sommerhalvåret fås hos de fleste fiskehandlere.

Skær hver toast i 4 bjælker, og steg dem ved svag varme i smør i 1-2 minutter på hver side.

Nip salturt ved roden, og skyl den i koldt vand.

Et lille tip: Prøv at skylle og spise en hel salturt, inden du renser resten. På denne måde kan du smage, hvortil stænglerne går i planten.

Slå æggene ud af skallen, og hæld dem enkeltvis i snapseglas. Det er vigtigt med pocherede æg, at de er friske! Jo ældre de er, jo nemmere vil de to hvider i ægget adskille sig, og det giver et grimt æg.

Bring vand, eddike og salt i kog. Rør en spiral i vandet med en ske eller et piskeris, og hæld æggene i det letkogende vand 2-3 ad gangen. Kog æggene ca. 1 minut, og løft dem med en hulske over på et stykke køkkenrulle.

Servér de pocherede vagtelæg med salturt, lidt brudt romainesalat og en anelse salt. Pas på med saltmængden, da salturten, deraf navnet, tilfører saltsmag til retten. Spis de sprøde, smørstegte toasts til.

Dug fra Juna, porcelænsbrætter fra Sassabrassa og Cocoon-skåle fra Holmegaard.