Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Panerede vagtelæg med trøffelmayo

Panerede vagtelæg er en utrolig lækker og lille haps, som fungerer virkelig godt til et glas bobler. Her serverer du den med skøn trøffelmayo.

© Anders Schønnemann

Opskrift på panerede vagtelæg med trøffelmayo

Kl. 18.00 – vi er parat til dronningens nytårstale med friterede vagtelæg og bobler til. Dug og mundservietter i hør fra Broste. Hvide tallerkener fra Royal Copenhagen, matsorte tallerkener fra Lyngby by Hilfling og sort bestik fra Gense.

4 personer TRØFFELMAYONNAISE æggeblommer 2 stk. grovkornet sennep 2 tsk. flagesalt 1⁄2 tsk. smagsneutral olie 11⁄2 dl citron saft af 1⁄2 peber trøffelolie PANEREDE VAGTELÆG vagtelæg 12 stk. hvedemel 3⁄4 dl salt og peber æg 2 stk. pankorasp 2 dl olie til fritering 5 dl • Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk, og tilsæt olien gradvist. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber og til sidst trøffelolie. • Kog æggene i 2 min. Tag dem op, og læg i iskoldt vand. Pil dem forsigtigt, og tør dem godt. • Vend æggene først i hvedemel tilsat salt og peber. Dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Gentag, så du dobbeltpanerer.
• Varm olie op, og fritér æggene et par minutter, til de er gyldne og sprøde. • Servér med trøffelmayonnaise.