Kl. 18.00 – vi er parat til dronningens nytårstale med friterede vagtelæg og bobler til. Dug og mundservietter i hør fra Broste. Hvide tallerkener fra Royal Copenhagen, matsorte tallerkener fra Lyngby by Hilfling og sort bestik fra Gense.
4 personer
TRØFFELMAYONNAISE
æggeblommer 2 stk.
grovkornet sennep 2 tsk.
flagesalt 1⁄2 tsk.
smagsneutral olie 11⁄2 dl
citron saft af 1⁄2
peber
trøffelolie
PANEREDE VAGTELÆG
vagtelæg 12 stk.
hvedemel 3⁄4 dl
salt og peber
æg 2 stk. pankorasp 2 dl
olie til fritering 5 dl
• Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk, og tilsæt olien gradvist. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber og til sidst trøffelolie.
• Kog æggene i 2 min. Tag dem op, og læg i iskoldt vand. Pil dem forsigtigt, og tør dem godt.
• Vend æggene først i hvedemel tilsat salt og peber. Dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Gentag, så du dobbeltpanerer.
• Varm olie op, og fritér æggene et par minutter, til de er gyldne og sprøde.
• Servér med trøffelmayonnaise.