Panerede vagtelæg med trøffelmayo

Panerede vagtelæg er en utrolig lækker og lille haps, som fungerer virkelig godt til et glas bobler. Her serverer du den med skøn trøffelmayo.

© Anders Schønnemann

Opskrift på panerede vagtelæg med trøffelmayo

Kl. 18.00 – vi er parat til dronningens nytårstale med friterede vagtelæg og bobler til. Dug og mundservietter i hør fra Broste. Hvide tallerkener fra Royal Copenhagen, matsorte tallerkener fra Lyngby by Hilfling og sort bestik fra Gense.

4 personer TRØFFELMAYONNAISE æggeblommer 2 stk. grovkornet sennep 2 tsk. flagesalt 1⁄2 tsk. smagsneutral olie 11⁄2 dl citron saft af 1⁄2 peber trøffelolie PANEREDE VAGTELÆG vagtelæg 12 stk. hvedemel 3⁄4 dl salt og peber æg 2 stk. pankorasp 2 dl olie til fritering 5 dl • Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk, og tilsæt olien gradvist. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber og til sidst trøffelolie. • Kog æggene i 2 min. Tag dem op, og læg i iskoldt vand. Pil dem forsigtigt, og tør dem godt. • Vend æggene først i hvedemel tilsat salt og peber. Dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Gentag, så du dobbeltpanerer.
• Varm olie op, og fritér æggene et par minutter, til de er gyldne og sprøde. • Servér med trøffelmayonnaise.

Relaterede Artikler