Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pakora med rosin- og abrikoschutney

Klassisk indisk snack. Brug kikærtemel, det smager så fint og anderledes – fås hos din etniske grønthandler eller på nettet. Hvedemel kan dog bruges.

Pokora

© Anders Schønnemann

Til 4 personer

spinatblade, 12 stk., store eller 3 stk. savojkåls blade delt i mindre stykker
olie, 5-7 dl til fritering kikærtemel 2 dl (alternativt hvedemel)
salt, 1?2 tsk.
garam masala, 1?2 tsk. (indisk krydderiblanding)
iskoldt vand
sødmælksyoghurt, 3 dl
frisk mynte

• Skyl spinatbladene, og lad dem tørre helt.
• Varm olien op i en dyb pande.
• Rør kikærtemel sammen med krydderier, og rør ud med lidt iskoldt vand. Stop, når du har en ganske tyk pandekagedej.
• Dyp et par blade ad gangen i dejen, og dybsteg dem gyldne i olien. Det tager kun nogle få minutter.
• Tag op, og læg på køkkenrulle, imens du steger resten. • Server straks med chutney, yoghurt og mynte.

Tip: Til hovedretten serverer vi pappadum. Tynde indiske brød lavet af kikærtemel. Man køber de tynde pandekager i en æske, og så skal de blot steges i varm olie før de popper op og bliver lækkert sprøde og smukke. Lav disse brød, før du laver forretten. Så kan du bruge den samme olie til begge ting.

Rosin- og abrikoschutney
Med tamarind* for at give chutneyen en god syrlig smag.

Til 1 glas

mørke rosiner, 150 g
grønne rosiner, 100 g
tørrede abrikoser, 100 g
vand, 2 dl
tørret chili, 1 knsp.
spidskommen, 1 tsk.
ingefær, 2 spsk.,
friskrevet tamarind, 4 spsk.
sukker 2 spsk.

• Kom alle de tørrede frugter i en gryde, og hæld vand over.
• Læg låg på, og lad simre i 3-4 min.
• Kom krydderier, tamarind og sukker heri.
• Lad stå og afkøle i 15 min.
• Blend chutneyen groft, spæd evt. med lidt vand, og kom på glas.

*Tamarind er en syrlig frugt som nærmest ligner bønner. Den sælges i blokke, kun med frugtkød. Kig efter en pakke med en fast brun masse hos din etniske grønthandler.

Relaterede Artikler