Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Opskrift på saltristede og søde nødder

Hjemmelavede saltede og søde nødder er den perfekte snack.

© Getty Images

Saltede og søde mandler og nødder

6-8 personer

Det skal du bruge:

  • 2 dl vand
  • 75 g salt
  • 200 g hele mandler, cashewnødder, pekannødder og hasselnødder
  • 2 spsk. sirup
  • 1 knsp. chili

Sådan gør du:

  1. Bring vand og salt i kog. Kog, til saltet er opløst, og tilsæt mandler og nødder.
  2. Kog op, og lad dem trække i 10 min. Tag dem op af saltlagen. Bred dem ud på en bageplade.
  3. Bag dem i ovnen ved 125°, til de er helt tørre og har fået en tynd, grålig salthinde.
  4. Varm siruppen op på en pande, tilsæt lidt knust chili, og vend mandler og nødder heri, så de bliver en anelse karamelliserede. Bred dem ud på et stykke bagepapir, afkøl, og opbevar i et lukket glas.