Opskrift på hamachi med trøffel
© Brace

Opskrift på hamachi med trøffel

Opskriften er udviklet af den anerkendte kok Nicola Fanetti.

Hamachi med trøffel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Grøn tomatsauce

  • ½ kg grønne tomater
  • 8 g grøn chili yuzupasta
  • fed hvidløg
  • ½ løg
  • ½ bundt basilikum
  • salt

Hamachi

  • Hamachi (kendes også som japansk ravfisk eller king fish)
  • kronblade fra morgenfrue (blomst)
  • olie og salt

Pistacie-pasta

  • 300 g pistacienødder
  • 250 g vand

Saltcreme

  • 25 g pistacie-pasta
  • 50 g salatpuré (salat kogt og lagt i isvand, vredet og blendet)
  • 5 g olivenolie
  • ½ g xanthan (glutenfri geleringsmiddel, fås i Helsekostbutikker)
  • soya
  • salt og peber

Jalapeno-olie

  • ½ l olie
  • 166 g jalapeno

Sådan gør du:

Grøn tomatsauce

  1. Vask de grønne tomater og blend til en puré. Når det er gjort, åbn hvidløget, skær feddene i julienne og knus basilikumbladene, så de aromatiske olier kommer ud.
  1. Bland ingredienserne med den rå, grønne tomatpuré, gem i en aflukket beholder og lad stå i 24 timer i køleskab.
  1. Efter 24 timer sies blandingen, så du kun har tomatjuicen tilbage. Denne blendes med yuzupastaen og tilsmages med salt.

Hamachi

  1. Filetér og rens hamachi-fisken (fjern skind og blod).
  1. Marinér fisken med en saltlage bestående af vand og 10% salt i ca. 15 minutter.
  1. Herefter skæres skiver á ca. 15 g hver (der er brug for 3 skiver til hver skål).
  1. Ved servering krydres hamachi-skiverne med olie og salt.

Saltcreme

  1. 15 g salatcreme anrettes i bunden af skålen, dernæst skiver af hamachi og tilsæt til sidst Maldonsalt.
  1. Arranger morgenfrueblomsterne på hamachi-skiverne, og hæld tomatsauce omkring lige inden servering.

Jalapeno-olie

  1. Tag frøene ud af jalapenoerne og blend med olien i en thermomixer.
  1. Sæt thermomixeren til 70° C og blend videre i 15 minuter.
  1. Hæld i en beholder og lad den hvile i 12 timer. Filtrér og gem olien.
  1. Jalapeno-olien dryppes forsigtigt dråbe for dråbe i tomatsaucen lige inden servering.