Hamachi (kendes også som japansk ravfisk eller king fish)
kronblade fra morgenfrue (blomst)
olie og salt
Pistacie-pasta
300
g
pistacienødder
250
g
vand
Saltcreme
25
g
pistacie-pasta
50
g
salatpuré (salat kogt og lagt i isvand, vredet og blendet)
5
g
olivenolie
½
g
xanthan (glutenfri geleringsmiddel, fås i Helsekostbutikker)
soya
salt og peber
Jalapeno-olie
½
l
olie
166
g
jalapeno
Sådan gør du:
Grøn tomatsauce
Vask de grønne tomater og blend til en puré. Når det er gjort, åbn hvidløget, skær feddene i julienne og knus basilikumbladene, så de aromatiske olier kommer ud.
Bland ingredienserne med den rå, grønne tomatpuré, gem i en aflukket beholder og lad stå i 24 timer i køleskab.
Efter 24 timer sies blandingen, så du kun har tomatjuicen tilbage. Denne blendes med yuzupastaen og tilsmages med salt.
Hamachi
Filetér og rens hamachi-fisken (fjern skind og blod).
Marinér fisken med en saltlage bestående af vand og 10% salt i ca. 15 minutter.
Herefter skæres skiver á ca. 15 g hver (der er brug for 3 skiver til hver skål).
Ved servering krydres hamachi-skiverne med olie og salt.
Saltcreme
15 g salatcreme anrettes i bunden af skålen, dernæst skiver af hamachi og tilsæt til sidst Maldonsalt.
Arranger morgenfrueblomsterne på hamachi-skiverne, og hæld tomatsauce omkring lige inden servering.
Jalapeno-olie
Tag frøene ud af jalapenoerne og blend med olien i en thermomixer.
Sæt thermomixeren til 70° C og blend videre i 15 minuter.
Hæld i en beholder og lad den hvile i 12 timer. Filtrér og gem olien.
Jalapeno-olien dryppes forsigtigt dråbe for dråbe i tomatsaucen lige inden servering.