Opskrift på fyldte, fritterede squashblomster med ricotta

Squashblomster, courgetteblomster, zucchiniblomster

Kært barn har mange navne, men én ting er sikkert: de store gule blomster for enden af de små zucchinier er en delikat mundfuld at servere, når sæsonen rammer.

Du finder squashblomsterne hos velassorterede grønthandlere – de er typisk italienske, men senere på sommeren kommer også danske.

Det kan være en god idé at forudbestille dem hos din lokale grønthandler, da det sjældent er den vare, der er flest af. Der findes to forskellige typer. Dem af hanblomster eller hunblomster. Hun blomsterne har en finger-stor courgette for enden, mens hanblomsterne har en stængel. Begge dele smager godt - og allerbedst med denne lækre opskrift:

Squashblomster
© Stine Christiansen
fyldte og fritterede squashblomster
© Stine Christiansen

Squashblomster med fyld af ricotta, pecorino og nødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 125 g ricotta
  • ½ håndfuld basilikumblade
  • ¼ citron (revet citronskal)
  • 12 g friskrevet pecorino
  • 12 g hakkede ristede hasselnødder
  • salt og peber
  • 6 courgetteblomster
  • 75 g hvedemel
  • 75 g majsstivelse
  • 2 dl danskvand
  • Olie til stegning. evt. krydderolie

Sådan gør du

  1. Rør ricotta sammen med hakkede basilikumblade, citronskal, pecorino og nødder.
  1. Smag til med salt og peber, og kom det forsigtigt inden i blomsten.
  1. Luk den godt til.
  1. Pisk hvedemel, majsstivelse og danskvand sammen til en klumpfri dej, og dyp blomsterne en ad gangen heri.
  1. Steg dem straks sprøde og gyldne i rygende varm olivenolie.
  1. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og
  1. servér dem varme og friskstegte, evt. med lidt krydderolie.