
Nye grøntsager med mayo tilsmagt med piment d’espelette og tørrede solbær
Servér salaten med grillet brød som en snack eller forret, der spises med fingrene.
AfMikkel Karstad / Evergreen
Nye grøntsager med mayo tilsmagt med piment d’espelette og tørrede solbær
Opskrift til 4 personer.
Du skal bruge:
- 12 radiser med top
- 12 små gulerødder med top
- 4 små nye hjertesalathoveder
- 4 håndfulde krydderurter (tallerkensmækker, persille og merian)
50 g frysetørrede solbær
1 dl sojamælk
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. sennep
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. piment d’espelette
- 1 ½ dl koldpresset rapsolie
Sådan gør du:
- Vask grønsagerne grundigt, og lad det flotteste af blade og top sidde på. Del salathovederne og krydderurterne i hele blade, og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
- Fordel grønsager, salat og krydderurter på tallerkener, kom et par små klatter mayo på, og drys med let knuste solbær som et lille friskt og syrligt drys. Ribs vil også kunne bruges. Servér salaten med grillet brød som en snack eller forret, der spises med fingrene.
Mayo
- Sørg for, at alle ingredienser har samme temperatur, gerne stuetemperatur. Kom sojamælk, eddike, sennep, salt, friskkværnet peber og piment d’espelette i en høj beholder eller skål, og blend med en stavblender i et par minutter, indtil det samler sig. Tilsæt herefter olie lidt ad gangen, indtil du får en tyk og homogen mayo. Smag eventuelt til med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.