Nye grøntsager mayo piment d’espelette tørrede solbær opskrift
© Anders Schønnemann / Evergreen

Nye grøntsager med mayo tilsmagt med piment d’espelette og tørrede solbær

Servér salaten med grillet brød som en snack eller forret, der spises med fingrene.

Nye grøntsager med mayo tilsmagt med piment d’espelette og tørrede solbær

Opskrift til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 12 radiser med top
  • 12 små gulerødder med top
  • 4 små nye hjertesalathoveder
  • 4 håndfulde krydderurter (tallerkensmækker, persille og merian)
  • 50 g frysetørrede solbær

  • 1 dl sojamælk

  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sennep
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. piment d’espelette
  • 1 ½ dl koldpresset rapsolie

Sådan gør du:

  • Vask grønsagerne grundigt, og lad det flotteste af blade og top sidde på. Del salathovederne og krydderurterne i hele blade, og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
  • Fordel grønsager, salat og krydderurter på tallerkener, kom et par små klatter mayo på, og drys med let knuste solbær som et lille friskt og syrligt drys. Ribs vil også kunne bruges. Servér salaten med grillet brød som en snack eller forret, der spises med fingrene.

Mayo

  • Sørg for, at alle ingredienser har samme temperatur, gerne stuetemperatur. Kom sojamælk, eddike, sennep, salt, friskkværnet peber og piment d’espelette i en høj beholder eller skål, og blend med en stavblender i et par minutter, indtil det samler sig. Tilsæt herefter olie lidt ad gangen, indtil du får en tyk og homogen mayo. Smag eventuelt til med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
evergreen Mikkel Karstad Anders Schønnemann
© Lindhardt og Ringhof

Smagsprøve på en Evergreen

Mikkel Karstad er kok, madstylist og kogebogsforfatter. I samarbejde med den anerkendte fotograf Anders Schønnemann har de sammen udgivet kogebogen Evergreen, som er en hyldest til det grønne, vegetariske køkken. Mikkel Karstad har lavet 70 enkle opskrifter, der koncentrerer sig om de grøntsager, som gror på danske marker og i danske haver. Opskrifterne er indbydende og nemme at gå til og kan dermed bruges til hverdag. Her giver vi en smagsprøve på de tidløse grønne retter, som bogen introducerer. Evergreen er tredje bog fra makkerparret, der tidligere har udgivet SPIS (2014) og Gone Fishing (2016).

Evergreen kan købes her.