© Anders Schønnemann

Mandel- og hvidløgssuppe med stegte asparges

Hvide asparges optræder som fantastisk tilbehør til cremede supper i denne delikate opskrift

Opskrift - forret til 4 personer
Suppe:
lyst brød 300 g
koldt vand
hvidløg 2-3 fed
smuttede, revne mandler 100 g
olivenolie 6 spsk.
hvid balsamico ca. 3 spsk.
salt

agurk 1 stk.
hvide asparges 12 stk.
smør

Lidt brøndkarse

Læg brødskiverne i en skål med koldt vand, og lad det trække 5 min. Løft brødet over i din blender, med den væde, der hænger ved. Kom resten af ingredienserne i. Blend, indtil du får en cremet og suppeagtig konsistens. Tilsæt evt. lidt mere koldt vand. Smag til med salt, og stil i køleskab, indtil den skal serveres.

Lav små kugler af agurken med et parisiennejern, eller skær i fine stykker. Skræl aspargesene, og steg dem møre i smør på en pande i 5-6 min.

Anret suppen i små skåle. Pynt med lidt brøndkarse. Stil skålene på tallerkener, hvor du lægger asparges og agurkekugler.