© Anders Schønnemann

Makrelceviche med nye sommergrøntsager og hyldeblomst

Den perfekte sommerforret finder du i denne skål, hvor frisk syrlig ceviche blander sig med de bedste grøntsager fra sommerdanmark og velduftende hyldeblomst. Simpel at lave og yderst smagfuld.

Opskrift på ceviche af makrel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ hel makrel
  • havsalt og friskkværnet peber
  • ½ bolsjebede
  • 2 radiser
  • ½ salatløg
  • 5 friske ærter
  • ¼ dl hyldeblomsteddike
  • ¼ dl olivenolie
  • ½ hyldeblomstskærm
  • ½ håndfuld brøndkarse

Sådan gør du

  1. Rens makrellen, og skær ud i fileter.
  1. Frigør fileterne for ben og skind.
  1. Kom makrelfileterne på en tallerken, og drys med lidt havsalt, og lad dem salte 30 min.
  1. Skræl bolsjebeden, skær top og rod af radiserne, skræl salatløg, og skær alle grøntsagerne i helt tynde skiver på en mandolin.
  1. Kom dem op i en skål, og kom lidt koldt vand på, så grøntsagerne bliver helt sprøde og krøller lidt.
  1. Bælg ærterne, og kom dem op til de andre grøntsager.
  1. Kom grøntsagerne op i en sigte, og lad dem dryppe grundigt af.
  1. Skær makrelfileterne ud i tynde skiver, og fordel i bunden af 4 dybe tallerkener.
  1. Krydr evt. med lidt ekstra havsalt og friskkværnet peber.
  1. Pisk hyldeblomsteddike, olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber sammen til en dressing.
  1. Kom halvdelen af dressingen ud over makrellen, og lad det marinere 2 min.
  1. Fordel så grøntsagerne på toppen af de 4 tallerkener, og hæld resten af dressingen ud over grøntsagerne.
  1. Drys med friske hyldeblomster og brøndkarse på toppen.
  1. Servér retten med det samme, så makrellen stadig er fast i kødet, og grøntsagerne er sprøde.