lynstegt tun med wasabimayo
© Anders Schønnemann

Lynstegt tun med wasabimayo

Tun er ekstra lækkert serveret med sprød agurkesalat og spicy mayo.

Lynstegt tun, agurkesalat og wasabimayo

Appetitvækkende tun i skønt selskab med en sprød agurkesalat og spicy mayo.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Lynstegt tun

  • ½ stykke tun (ca. 400g)
  • ¾ spsk. ristet sesamfrø
  • olie til pensling
  • ½ grøn chili
  • 1 stængler forårsløg
  • lidt thai-basilikum til pynt

Agurksalat

  • ½ agurk
  • ½ grøn chili
  • ½ bundt dild
  • ½ saft af lime
  • 1 spsk. ristet sesamolie

Wasabipasta

  • 2 spsk. mayonnaise
  • wasabipasta
  • ½ spsk. ristet sesamfrø

Sådan gør du

Wasabimayo

  1. Rør mayonnaise med wasabi efter smag og sesamfrø.

Agurkesalat

  1. Halvér agurken på langs, fjern kerner med en teske, og skær agurken i tynde skiver.
  1. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  1. Hak dilden.
  1. Vend agurk med chili, dild, limesaft og sesamolie.

Lynstegt tun

  1. Pensl tunen med olie, og steg på en varm grill i 1-2 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.
  1. Drys med sesam, og skær tunen i skiver.
  1. Skær chili i skiver, og snit forårsløg.
  1. Top den grillstegte tun med chili, forårsløg og thai-basilikum, og servér med agurkesalat og wasabimayonnaise.