Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Letsaltet helleflynder med fennikel

Her folder sæsonens lækre helleflynder sig ud. .

© Anders Schønnemann

En restaurantlækker spise, du kan lave hjemme – og fisken tilbereder sig selv af saltet og citronens syre, når den står i køleskabet i 3-4 timer.

Opskrift til 4 personer

frisk helleflynder 400 g
Maldon saltflager 2 tsk.
jomfruolivenolie 8 spsk.
citronsaft 2 spsk.
akaciehonning 2 tsk.
fennikel ½ stk.
forårsløg 2 stk.
sort peber

Læg gerne fisken i fryseren en time eller to, så bliver den nemmere at skære. Skær fisken i helt tynde skiver.

Fordel fisken på fire serveringstallerkener eller et fad. Drys fisken med salt på begge sider.

Rør olie, citronsaft og honning sammen. Snit fennikel og forårsløg helt bladtyndt, og drys det over fisken.

Dryp nu olien over hele herligheden. Løft gerne lidt på fisken, så olien også ligger under fisken – det er vigtigt, at al fisk er dækket.

Dæk tallerkenerne med film, og sæt dem i køleskab i 3-4 timer.

Tag dem ud 15 min. før servering, krydr med sort peber, og servér med lyst brød til.

Tallerken fra Royal Copenhagen.

Relaterede Artikler