Lækre vegetariske forretter – læs med og bliv sulten

Denne skønne vegetariske forret består af flere små retter – så kan du sammensætte den, som du vil. Dine gæster vil ikke blive skuffet!

Grillede avokadoer  med harissa-yoghurt og dukkah © Anders Schønnemann

Lækre vegetariske forretter

Uimodståelige grillede avokadoer toppet med spicy yoghurt og et crispy krydderi-drys. Både yoghurt og dukkah kan tilberedes i forvejen, mens avokado-erne skal grilles lige før servering.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Dukkah

  • 25 g nødder fx mandler og hasselnødder
  • ½ spsk. sesamfrø
  • ¼ spsk. hel koriander
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. sorte peberkorn
  • ¼ tsk. flagesalt

Harissa-yoghurt

  • ½ avokado
  • saft af 1 citron
  • ½ dl græsk yoghurt
  • harissa efter smag
  • flagesalt

Sådab gør du

Dukkah

  1. Rist nødderne på en tør pande, til de får farve.
  1. Tag nødderne af panden og hak dem.
  1. Rist sesamfrø på panden, til de giver lyd.
  1. Rist krydderier og peberkorn på panden, til de begynder at dufte.
  1. Tag krydderierne af panden og stød dem i en morter.
  1. Bland krydderier med nødder, sesamfrø og salt.
  1. Afkøl krydderi blandingen.

Harissa-yoghurt

  1. Halvér avokadoerne.
  1. Fjern stenene og grill avokado på skærefladen, til de har fine grillstriber.
  1. Dryp citronsaft over.
  1. Rør yoghurt med harissa og salt efter smag.
  1. Top avokadoer med harissa-yoghurt og drys lidt dukkah over.

TIP

Gem resten af dukkahen i et glas med låg, og drys det over stegt fisk, grøntsager eller en god bøf. Du kan også dyppe nybagt brød i olivenolie og dernæst i dukkah og servere det som en snack.

© ANDERS SCHØNNEMANN

Squash-croquette med chilisauce og citrussalat med koriander samt saltede mandler

De små sprøde croquetter er lige til at hapse af og nemme at lave. Gør alt klar og vent med at fritere, indtil gæsterne kommer. Friske og saftige citrusfrugter i skønt selskab med masser af koriander og hakkede saltede mandler. Vi har brugt rød grape, men pomelo eller appelsin kan også bruges.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Squash-croquette med chilisauce

  • 12 g smør
  • 12 g mel
  • ¾ dl mælk
  • 100 g squash
  • ½ fed hvidløg
  • 25 g rasp
  • vegetabilsk olie til fritering
  • sorte sesam
  • chilisauce

Citrussalat med koriander og saltede mandler

  • 1 røde grapefrugter
  • ½ stort bundt koriander
  • saft af 1 lime
  • 1 spsk. saltede mandler

Sådan gør du

Squash-croquette med chilisauce

  1. Smelt smørret i en lille gryde. Hæld melet i, og varm op under omrøring ved svag varme i ca. 1 min.
  1. Tilsæt mælken gradvist, mens der røres, indtil det bliver en tyk hvid sovs. Kom låg på, og tag det fra varmen.
  1. Riv squash groft, og vrid godt fri for væske.
  1. Vend squash i sovsen sammen med presset hvidløg.
  1. Krydr med salt og peber, og lad stå, til blandingen er helt kold.
  1. Tilsæt rasp, indtil massen er fast nok til at forme den skødesløst til små runde bolde.
  1. Vend dem i rasp.
  1. Varm olien og fritér squash-croquetterne i ca. 4 minutter, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med dryp af chilisauce og drys af sort sesam.

Citrussalat med koriander og saltede mandler

  1. Skær skrællen af grapefrugterne, og skær kødet i skiver.
  1. Hak koriander fint, og vend med grape, limesaft og hakkede mandler.