Klassisk fransk suppe med laksebruscetta. Skærebræt i oliventræ fra Brugi, ske fra The Travelling Band og sylteglas fra Notre Dame.
Creme Viscosy med brøndkarse og laksebruscetta
Klassisk cremet kartoffelporresuppe, som kan serveres enten varm eller kold afhængig af humør. Giv sprøde laksebruscetta til.
4 personer
Creme Viscosy
Det skal du bruge:
500 g kartofler
3 porre
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 liter bouillon fx økologisk grøntsagsbouillon
2 ½ dl fløde
salt og peber
Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær i tern. Rens porrerne og skær i mindre stykker.
Varm olien i en gryde og svits kartofler og porre sammen med presset hvidløg, uden at det tager farve.
Hæld bouillon på grøntsagerne og læg låg på gryden. Lad suppen simre i ca. 15 min. Blend suppen lidt – der skal stadig være fyld tilbage. Hæld fløde i suppe og smag til med salt og peber.
Laksebruscetta
Det skal du bruge:
4 skiver surdejsbrød
300 g varmrøget laks
½ bæger ricotta
saft af ½ citron
peber
1 bundt brøndkarse
Sådan gør du:
Rist brødet og smør med ricotta. Findel den varmrøget laks i flager og top på brødet. Dryp citronsaft over og top med brøndkarse. Krydr med peber.