
Kartofler med mayo, vagtelæg og ansjos
Enkle, klassiske og fuldstændig uimodståelige kartofler med hjemmerørt mayonnaise, vagtelæg og ansjoser.
Af — 18. maj 20174 personer / 16 stk.
INGREDIENSER
MAYONNAISE
2 æggeblommer
2 tsk. grovkornet sennep
1⁄2 tsk. flagesalt
1 1⁄2 dl smagsneutral olie
saft af 1⁄2 citron
peber
8 vagtelæg
8 kogte nye kartofler
8 ansjoser
1 potte brøndkarse
salt og peber
SÅDAN GØR DU:
MAYONNAISE
• Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk med en elpisker, og tilsæt olien gradvist. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber. Tag halvdelen fra til hovedretten.
• Kog æggene i ca. 4 min. Kassér kogevandet, og hæld koldt vand over æggene, inden de pilles. Skær ansjoserne igennem.
• Skær bunden af kartoflerne, så de kan stå. Top kartoflerne med lidt mayonnaise, halverede vagtelæg, ansjoser og lidt brøndkarse. Resten gemmes til hovedretten. Krydr med salt og peber.