
Kammuslinger med friske hindbær og hindbærsirup
Salt og sødt, let og sommerligt. De stegte kammuslinger og sommerens søde hindbær klæder hinanden godt.
AfOpskrift til 4 personer
kammuslinger 12 stk., store
friske hindbær 8 stk.
spæd salat 1 bakke
olie til stegning
salt og peber
Hindbærsirup:
hindbær 150 g
sukker 150 g
vaniljestang ½ stang
vand ½ dl
Sirup:
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Mas sukker og vaniljekorn sammen på et skærebræt med en paletkniv, så vaniljekornene skilles ad.
Kog vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, hindbær og vand i cirka 10 min. i en tykbundet gryde. Skum af undervejs, og passér til sidst gennem en sigte.
Køl siruppen helt ned i køleskabet. Den kan sagtens tilberedes flere dage før den skal anvendes.
Kammuslinger:
Steg alle kammuslingerne i olie på en rygende varm teflonpande, og krydr godt med salt og peber.
Vend først kammuslingerne, når de er gyldne, stegetiden er cirka 4 min.på hver side afhængigt af størrelsen.
Stabl de varme kammuslinger op på tallerkener med lidt spæd salat, friske hindbær og sirup ved, og servér straks.