Kammuslinger med agurkesalat og ajo blanco
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kammuslinger med ajo blanco og agurkesalat

Kammuslinger bliver her tilberedt med spansk inspiration. Virkelig lækkert og festligt.

Kammuslinger med ajo blanco og agurksalat

Festlig forførende forret, som gør indtryk, trods sin simple tilberedning. Serveres kammuslingerne i egen skal, er der lagt op til fest.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Ajo blanco

  • 50 g mandler
  • 1 dl afkølet bouillon
  • 1 dl piskefløde
  • sherryeddike
  • flagesalt og peber

Agurkesalat

  • ¼ agurk
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker

Dildolie

  • 1 bundt dild
  • 1 dl smagsneutral olie

Kammuslinger

  • 6 kammuslinger
  • 25 g smør til stegning
  • flagesalt og peber
  • lidt dild til pynt

Sådan gør du

AJO Blanco

  1. Smut mandlerne, og blend med bouillon og dernæst med fløde.
  1. Smag til med sherryeddike, flagesalt og peber.

Agurkesalat

  1. Skær agurk i små fine tern.
  1. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  1. Afkøl lagen, og hæld over agurkerne.

Dildolie

  1. Kom dild og olie i en blender, og kør, til olien er godt blendet sammen.
  1. Lad gerne dilden trække i olien så længe som muligt, inden den sigtes.

Kammuslinger

  1. Dup muslingerne tørre, og steg dem i smørret på en pande i ca. 1 min. på hver side.
  1. Krydr med flagesalt og peber.

Servering

  1. Anret ajo blanco, kammuslinger og afdryppet agurk i kammuslingeskaller.
  1. Dryp olien over, og pynt med dild.