© Anders Schønnemann

Kærnemælksbrød med valnødder

Bagt på bagepulver – så der er ingen hævetid. Krydret med lidt sirup er det fantastisk til fx et stykke lagret ost.

Opskrift til 1 brød

hvedemel 3 dl
fuldkornshvedemel 2 dl
bagepulver 1 tsk.
salt en knivspids
valnødder 150 g
kærnemælk 2 ½ dl
olie 2 spsk.
mørk sirup 2 spsk.

Sæt ovnen på 200°.

Smør en brødform, ca. 25 cm.

Rør begge meltyper, bagepulver, salt og 125 g af valnødderne sammen i en skål. Hæld kærnemælk, olie og sirup henover, og rør rundt. Hæld dejen i formen og glat ud.

Drys knuste valnødder henover dejen, og sæt formen midt i ovnen.

Bag i 30-40 min., og dæk det så med alufolie, så brødet ikke bliver alt for mørkt.

Bag nu videre – brødet skal i alt have ca. 60 min.

Afkøl på rist, og server til et stykke ost eller bare med smør