Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger på spyd

Jordskokkesuppe er efterhånden blevet en klassiker.

© Anders Schønnemann

Jordskokkesuppe

Smagen er uforglemmelig, og når vi pisker den op, får den en lethed og elegance, som klæder de smørstegte kammuslinger. Krydderurteolien er et lækkert dryp, der fuldender smagsoplevelsen.

til 4 personer

Det skal du bruge:

  • løg 1⁄2 stk.
  • jordskokker 400 g
  • æble 1 stk.
  • olivenolie 1 spsk.
  • hvidløg 1 fed
  • timian 2 kviste
  • grøntsagsbouillon 1⁄2 l
  • sødmælk 2 dl
  • salt og peber
  • kammuslinger 8 stk. store
  • smør til stegning
  • krydderurter 1 håndfuld
  • olivenolie 1 dl
  • flagesalt efter behov
  • surdejsbrød 4 skiver
  • kørvel eller bredbladet persille 1 bundt

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løget fint. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblet i mindre stykker.
  2. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æble og timian et par minutter.
  3. Hæld bouillon på, og lad grønsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 min., til jordskokkerne er møre.
  4. Blend suppen til en ensartet konsistens, og smag til med salt og peber.
  5. Smelt smørret på en pande, og steg kammuslingerne et par minutter på hver side. Fordel dem på spyd.
  6. Skyl krydderurterne, og slyng dem. Kom krydderurter og olivenolie i en blender, og blend til en krydderurteolie.
  7. Rist brødet.
  8. Kom sødmælk i suppen, og blend, til suppen skummer.
  9. Hæld suppen i glas, og servér med kammuslinger på spyd, dryp af krydderurteolie, ristet brød i stave og kørvel.

Relaterede Artikler