Stenbidderrogn med jordskokker og karse
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Jordskokcreme toppet med stenbiderrogn og karse

Jordskokker danner et vidunderligt par med sæsonens stenbiderrogn, som stadig kan nydes lidt endnu.

Jordskokcreme toppet med stenbiderrogn og karse

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Jordskokcreme

  • 150 g jordskokker
  • ½ lille løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • kviste timian
  • 1½ dl bouillon
  • 1 dl piskefløde
  • flagesalt og peber

Toppping

  • 100 g renset og saltet stenbiderrogn
  • ½ bakke karse
  • lidt rugbrødschips

Sådan gør du

Jordskokkecreme

  1. Skur jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker.
  1. Pil og hak løget. Pres hvidløget.
  1. Varm olien i en gryde, og svits løget.
  1. Tilsæt jordskokker, hvidløg og timian, og vend rundt.
  1. Hæld bouillon på, og lad det hele simre under låg i ca. 20 min., til det er godt mørt.
  1. Fjern timiankviste.
  1. Blend jordskokker, og tilsæt fløden.
  1. Varm op, og smag til med flagesalt og peber.
  1. Tilberedes cremen i forvejen, lunes den svagt op lige før servering.

Servering

  1. Smag stenbiderrognen til med salt, hvis den ikke allerede er saltet.
  1. Anret jordskokcreme i skåle, og top med stenbiderrogn, karse og knuste rugbrøds-chips.