Forret Jomfruhummer med fennikel og hummerbisque En skøn ret med råvarer fra de danske have. Af Tommy Raabo Fischer og Patrick Lund-Nielsen — 11. juni 2021 © Søren Gammelmark Jomfruhummer med fennikel og hummerbisque 2 personer Det skal du bruge: 300 g jomfruhummerhaler 1 fennikel 2 store tomater 200 ml hummerfond 2 dl piskefløde Salt Sukker Balsamico Timian Hvidvin Brøndkarse Sådan gør du: Halerne pilles, og tarmen fjernes. Få evt. din fiskehandler til at vise dig, hvordan man gør. Fennikel skæres i ottendedele og skylles. Læg dem i et ildfast fad med en god sjat hvidvin, et par timiankviste og lidt vand. Dæk fadet med stanniol og damp i ca. 6 minutter ved 150 grader. Fjern toppen fra tomaten, og skær herefter tomaten ud i skiver à ca. 5 mm. Læg tomatskiverne på en bageplade med bagepapir, drys dem med salt og sukker, og giv dem et lille skvæt balsamico. Bag i 15 minutter ved 150 grader. Kom fonden og fløden i en kasserolle, og kog den til den tyknes. Smag til med salt og peber. De dampede fennikeldele ristes hårdt af på panden på begge sider for at give en lækker stegeskorpe. Halerne steges på en varm pande med lidt olie – men kun på den røde side – i ca. 1 minut. Toppes med brøndkarse. Relateret Forret Jomfruhummere med brændt citron og ricottacreme Forret Croquettes med jomfruhummer i dildcreme Forret Bagte rødder med sauce blanquette, gammel knas og boghvede Forret Quiche med svampe, blåskimmel og krydderurtesalat Forret Svampetoast: En anderledes og velsmagende forret Forret Surdejsbrød med smørristede grøntsager og kold hollandaisecreme