Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jomfruhummer med fennikel og hummerbisque

En skøn ret med råvarer fra de danske have.

© Søren Gammelmark

Jomfruhummer med fennikel og hummerbisque

2 personer

Det skal du bruge:

  • 300 g jomfruhummerhaler
  • 1 fennikel
  • 2 store tomater
  • 200 ml hummerfond
  • 2 dl piskefløde
  • Salt
  • Sukker
  • Balsamico
  • Timian
  • Hvidvin
  • Brøndkarse

Sådan gør du:

  1. Halerne pilles, og tarmen fjernes. Få evt. din fiskehandler til at vise dig, hvordan man gør.
  2. Fennikel skæres i ottendedele og skylles.
  3. Læg dem i et ildfast fad med en god sjat hvidvin, et par timiankviste og lidt vand.
  4. Dæk fadet med stanniol og damp i ca. 6 minutter ved 150 grader.
  5. Fjern toppen fra tomaten, og skær herefter tomaten ud i skiver à ca. 5 mm.
  6. Læg tomatskiverne på en bageplade med bagepapir, drys dem med salt og sukker, og giv dem et lille skvæt balsamico.
  7. Bag i 15 minutter ved 150 grader.
  8. Kom fonden og fløden i en kasserolle, og kog den til den tyknes. Smag til med salt og peber.
  9. De dampede fennikeldele ristes hårdt af på panden på begge sider for at give en lækker stegeskorpe.
  10. Halerne steges på en varm pande med lidt olie – men kun på den røde side – i ca. 1 minut.
  11. Toppes med brøndkarse.