Hvide asparges med nye kartofler og friske jordbær

Her får du tre af sommerens favoritter samlet i én ret!

Hvide asparges, nye kartofler

Tallerkener fra Bungalow og Viki Weiland, skåle fra Viki Weiland, vinglas fra Ikea, messingbestik fra Scanline, hørservietter fra Broste Copenhagen.

© Tia Borgsmidt

Hvide asparges med nye kartofler og friske jordbær

Sæsonens hvide asparges bliver ekstra lækre efter en tur på grillen. Servér dem med nye kartofler, jordbær og pisket smør.

Det skal du bruge:

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Pisket smør

  • 50 g blødt smør
  • ¼ tsk. flagesalt

Grillede apsarges

  • 200 g nye kartofler
  • 100 g jordbær
  • 6 hvide asparges
  • Olivenolie til pensling
  • Flagesalt og peber
  • ½ potte basilikum

Sådan gør du:

Pisket smør:

  1. Pisk smørret blødt og luftigt med en elpisker. Krydr med flagesalt, og stil på køl.

Grillede asparges:

  1. Skur kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Afdryp kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skyl og nip jordbærrene. Halvér dem.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl asparges fra hovedet og ned.
  1. Pensl aspargesene med olivenolie, og grill dem i ca. 4 min. på hver side, til de er møre og har fine grillstriber.

Servering:

  1. Skær asparges i snitter, mens de endnu er lune. Halvér kartoflerne, og anret i skåle med asparges, jordbær, pisket smør og basilikum.

LÆS OGSÅ