Forret Hvide asparges med nye kartofler og friske jordbær Her får du tre af sommerens favoritter samlet i én ret! Af Lone Kjær — 27. juni 2022 Tallerkener fra Bungalow og Viki Weiland, skåle fra Viki Weiland, vinglas fra Ikea, messingbestik fra Scanline, hørservietter fra Broste Copenhagen. © Tia Borgsmidt Hvide asparges med nye kartofler og friske jordbær Sæsonens hvide asparges bliver ekstra lækre efter en tur på grillen. Servér dem med nye kartofler, jordbær og pisket smør. Det skal du bruge: Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Pisket smør 50 g blødt smør ¼ tsk. flagesalt Grillede apsarges 200 g nye kartofler 100 g jordbær 6 hvide asparges Olivenolie til pensling Flagesalt og peber ½ potte basilikum Sådan gør du: Pisket smør: Pisk smørret blødt og luftigt med en elpisker. Krydr med flagesalt, og stil på køl. Grillede asparges: Skur kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Afdryp kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skyl og nip jordbærrene. Halvér dem. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl asparges fra hovedet og ned. Pensl aspargesene med olivenolie, og grill dem i ca. 4 min. på hver side, til de er møre og har fine grillstriber. Servering: Skær asparges i snitter, mens de endnu er lune. Halvér kartoflerne, og anret i skåle med asparges, jordbær, pisket smør og basilikum. LÆS OGSÅ Forret Grillede majskolber med rørt smør, citronsalt og parmesanost Relateret Forret Suppe af hvide asparges med brunet smør og urter Forret Danske asparges med skorzonerrødder og pighvarsauce Forret En let sommeranretning med asparges og hummerhaler Forret Majs på grill: Grillede majskolber med urtesmør Forret Carpaccio af kammusling med brunet smør, valnødder og dild Opskrifter Farverig tomatsalat med jordbær, rucola og burrata