Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillede majskolber med rørt smør, citronsalt og parmesanost

Sprøde majskolber tilberedt på grillen er det perfekte tilbehør til aftensmaden, eller alene som forret.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling Lone Kjær - Træfad og lille kniv vintage, lille keramikskål fra keramiker Lone Schubert.

Grillede majskolber med rørt smør, citronsalt og parmesanost

4 personer

Sprøde majskolber tilberedt på grillen er det perfekte tilbehør til aftensmaden. Servér majsene med rørt smør (det smager i øvrigt også godt til en god bøf), citronsalt og friskrevet parmesanost.

Det skal du bruge:

Rørt smør

  • 200 g blødt smør
  • 1 bundt estragon
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber

Grillede majs

  • 4 majskolber
  • Lidt olivenolie
  • 25 g revet parmesanost

Citronsalt

  • Revet skal af 1 citron
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du:

Rørt smør

  1. Sørg for, at smørret har stuetemperatur, inden du går i gang.
  2. Kom smørret i en skål, og pisk det med et piskeris i ca. 5 min.
  3. Tilsæt hakket estragon, flagesalt og lidt peber.

Grillede majs

  1. Fold majskolbernes dækblade tilbage, men lad dem sidde på. Fjern hårene.
  2. Pensl majsene med lidt olivenolie, og grill dem i ca. 15 min. Vend dem jævnligt.

Citronsalt

  1. Riv skallen af citronen, og rør med flagesalt.
  2. Servér majskolberne med rørt smør, citronsalt og friskrevet parmesanost.