© Anders Schønnemann

Hønsesalat i estragoncreme

Når du først kogt hønen, er hønsesalaten dejlig nem at lave. Server med skiver af lyst brød eller sprøde rugbrødschips.

Hønsesalat i estragoncreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Ingredienser:

  • ½ stor kylling eller suppehøne af god kvalitet
  • ½ gulerød
  • ½ porretop
  • ½ Pak. pancetta eller parmaskinke
  • ¾ æbler
  • ½ løg
  • ¾ dl creme fraiche 18%
  • ¾ spsk. mayonnaise
  • ½ spsk. sød sennep
  • ½ Bundt frisk estragon
  • ½ Bundt forårsløg
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Pil løget, skræl guleroden, og rens porretoppen.
  • Rens hønen, og læg den med urter i en gryde.
  • Hæld vand på, så det dækker, og kog i ca. 11⁄2 time, indtil den er så mør, at kødet falder fra benet.
  • Lad hønen afkøle i suppen.
  • Pluk hønsekødet fra benene, og del det i mindre stykker. Du skal bruge ca. halvdelen til salaten. Resten kan fryses og gemmes til en anden dag.
  • Steg pancetta eller skinke sprødt på en tør pande.
  • Halvér æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i tynde både.
  • Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise og sennep. Smag til med friskhakket estragon, salt og peber.
  • Vend halvdelen af hønsekødet og æblerne i dressingen.
  • Anret i glas, og top med sprødstegt pancetta og snittet forårsløg.
  • Servér med ristet brød.

Suppen kan gemmes, sies og koges ind til en god hønsebouillon.