Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hønsesalat i estragoncreme

Når du først kogt hønen, er hønsesalaten dejlig nem at lave. Server med skiver af lyst brød eller sprøde rugbrødschips.

© Anders Schønnemann

4-6 personer suppehøne eller en stor kylling 1 stk. af god kvalitet løg 1 stk. gulerod 1 stk. porretop 1 stk. pancetta eller parmaskinke 1 pakke æbler 2 stk. creme fraiche 2 dl 18% mayonnaise 2 spsk. sød sennep 1 spsk. frisk estragon 1 bundt salt og peber forårsløg 1 bundt
• Pil løget, skræl guleroden, og rens porretoppen. • Rens hønen, og læg den med urter i en gryde. • Hæld vand på, så det dækker, og kog i ca. 11⁄2 time, indtil den er så mør, at kødet falder fra benet. • Lad hønen afkøle i suppen. • Pluk hønsekødet fra benene, og del det i mindre stykker. Du skal bruge ca. halvdelen til salaten. Resten kan fryses og gemmes til en anden dag. • Steg pancetta eller skinke sprødt på en tør pande. • Halvér æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i tynde både. • Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise og sennep. smag til med friskhakket estragon, salt og peber. • Vend halvdelen af hønsekødet og æblerne i dressingen. • Anret i glas, og top med sprødstegt pancetta og snittet forårsløg. servér med ristet brød. TIP: Suppen kan gemmes, sies og koges ind til en god hønsebouillon.

Relaterede Artikler