
Hønsesalat i estragoncreme
Når du først kogt hønen, er hønsesalaten dejlig nem at lave. Server med skiver af lyst brød eller sprøde rugbrødschips.
AfLone Kjær
4-6 personer
suppehøne eller en stor kylling 1 stk. af god kvalitet
løg 1 stk.
gulerod 1 stk.
porretop 1 stk.
pancetta eller parmaskinke 1 pakke
æbler 2 stk.
creme fraiche 2 dl 18%
mayonnaise 2 spsk.
sød sennep 1 spsk.
frisk estragon 1 bundt
salt og peber
forårsløg 1 bundt
• Pil løget, skræl guleroden, og rens porretoppen.
• Rens hønen, og læg den med urter i en gryde.
• Hæld vand på, så det dækker, og kog i ca. 11⁄2 time, indtil den er så mør, at kødet falder fra benet.
• Lad hønen afkøle i suppen.
• Pluk hønsekødet fra benene, og del det i mindre stykker. Du skal bruge ca. halvdelen til salaten. Resten kan fryses og gemmes til en anden dag.
• Steg pancetta eller skinke sprødt på en tør pande.
• Halvér æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i tynde både.
• Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise og sennep. smag til med friskhakket estragon, salt og peber.
• Vend halvdelen af hønsekødet og æblerne i dressingen.
• Anret i glas, og top med sprødstegt pancetta og snittet forårsløg. servér med ristet brød.
TIP: Suppen kan gemmes, sies og koges ind til en god hønsebouillon.