
Grillet zucchini med stracciatella, ærter og mynte
Italien møder dansk sommer i de små grillede brød a la crostini med zucchini, burrata og ærter.
AfLone Kjær
Grillet zucchini med stracciatella, ærter og mynte
4 Personer
Nyd brødene til et glas kølig hvidvin.
Det skal du bruge:
Grillet zucchini
- 1 zucchini
- 2 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
4 kviste frisk mynte
8 skiver surdejsflutes
- Olivenolie
- 200 g ærter i bælg
- 2 burrataer
- Flagesalt og peber
- Lidt mynte til pynt
Sådan gør du:
Grillet zucchini
- Skær zucchinien i skiver. Grill på begge sider i ca. 3 min.
- Rør olivenolie, presset hvidløg, citronskal og -saft og hakket mynte sammen i en skål.
- Hæld lagen over de grillede zucchinier, og lad dem marinere i ca. en halv times tid.
- Grill brødet på begge sider.
- Dryp det med olivenolie.
- Bælg ærterne.
- Afdryp burrataerne og åbn dem, så du kommer ind til den bløde del af stracciatellaen.
- Fordel osten på brødet og top med zucchini og friskbælgede ærter.
- Krydr med flagesalt og peber og pynt med mynte.