Grillede-Zucchini
© TIA BORGSMIDT

Grillet zucchini med stracciatella, ærter og mynte

Italien møder dansk sommer i de små grillede brød a la crostini med zucchini, burrata og ærter.

Grillet zucchini med stracciatella, ærter og mynte

4 Personer

Nyd brødene til et glas kølig hvidvin.

Det skal du bruge:

Grillet zucchini

  • 1 zucchini
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • 4 kviste frisk mynte

  • 8 skiver surdejsflutes

  • Olivenolie
  • 200 g ærter i bælg
  • 2 burrataer
  • Flagesalt og peber
  • Lidt mynte til pynt

Sådan gør du:

Grillet zucchini

  1. Skær zucchinien i skiver. Grill på begge sider i ca. 3 min.
  2. Rør olivenolie, presset hvidløg, citronskal og -saft og hakket mynte sammen i en skål.
  3. Hæld lagen over de grillede zucchinier, og lad dem marinere i ca. en halv times tid.
  4. Grill brødet på begge sider.
  5. Dryp det med olivenolie.
  6. Bælg ærterne.
  7. Afdryp burrataerne og åbn dem, så du kommer ind til den bløde del af stracciatellaen.
  8. Fordel osten på brødet og top med zucchini og friskbælgede ærter.
  9. Krydr med flagesalt og peber og pynt med mynte.