© Foto og styling: Stine Christiansen

Grillede kammuslinger med citronsmør og saltet agurk

Kammuslingerne, der her får følgeskab af citronsmør og saltet agurk, er en virkelig lækker og delikat forret.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 25 g smør
  • 10 g saltet citron
  • 1 tsk. citronsaft
  • ¼ revet citronskal
  • ½ skoleagurk
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ spsk. friskhakket dild
  • 6 kammuslinger
  • olie til pensling
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Miks smør, saltet citron, citronsaft og -skal i en lille multihakker.
  1. Flæk agurken, fjern kernerne, og skær den ismå tern.
  1. Bland med salt, og lad det trække 10 min.
  1. Smag på agurken – er den meget salt, skylles den og duppes tør, inden den blandes med dild.
  1. Dup kammuslingerne tørre, pensl med lidt olie, krydr dem, og grill dem på en rygende varm grill.
  1. Smelt smørret i en lille gryde på grillen, og hæld det over kammuslingerne ved anretning.
  1. Pynt med agurketern og dild, og servér straks, gerne med lunt eller ristet brød.