
Friterede bønner med safranmayonnaise
Hjemmerørt safranmayonnaise smager fantastisk til sprøde bønner. Bønnerne bliver bedst, hvis du bruger frosne bønner.
AfLone Kjær
4 personer
INGREDIENSER:
SAFRAN MAYONNAISE
2 æggeblommer
2 tsk. grovkornet sennep
1⁄2 tsk. flagesalt
1 1⁄2 dl smagsneutral olie
saft af 1⁄2 citron
peber
safran efter smag
FRITEREDE BØNNER
1 pose frosne bønner
1 – 2 spsk. olivenolie
1⁄2 tsk. flagesalt
FREMGANGSMÅDE:
SAFRANMAYONNAISE
Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk og tilsæt olien gradvist. Pisk til det bliver en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft, peber og safran.
FRITEREDE BØNNER
Vend de frosne bønner med olie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt, og bag bønnerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 min., til de er sprøde. Vend dem eventuelt undervejs.
Servér bønner med safranmayonnaise.