En let sommeranretning med asparges og hummerhaler

I de seneste år er den grønne asparges blevet umådelig populær i Skandinavien. Prøv den med en lækker sauce blanquette og skønne jomfruhummerhaler.

Aspargessauce branquette med hummerhaler

Asparges har sæson fra marts til Sankt Hans, alt efter om man vælger udenlandske eller danske. Her serverer vi de grønne asparges sammen med jomfruhummerhaler og en dejlig sauce. Turkis middagstallerken fra Lyngby Porcelæn, blå frokosttallerken fra Iittala, vandglas og karaffel fra Tybo, bestik fra Stelton.

© Stine Christiansen

Asparges med sauce blanquette og jomfruhummerhaler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • ½ bundt grønne asparges
  • 8 jomfruhummere
  • 100 g smør
  • 1 dl asparges-hummerhale-vand
  • ½ æg
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. cremefraiche (38%)
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • Grønne urter

Sådan gør du

  1. Bræk det træede af aspargesene og kom det i en gryde.
  1. Pil forsigtigt hummerhalerne og kom skaller og kløer i gryden sammen med de træede aspargesstykker.
  1. Hæld ½ liter vand over og lad det simre i 20 min.
  1. Si lagen og læg hummerhalerne her i 5 min., så de kan ligge og trække i den varme lage.
  1. Kom 2 dl lage i en gryde sammen med smør og varm det op, til smørret er smeltet.
  1. Pisk æg, æggeblommer og cremefraiche sammen, brug stavblenderen, og tilsæt smørblandingen lidt ad gangen.
  1. Kom det hele tilbage i gryden og varm det op under omrøring.
  1. Smag til med citron, salt og peber.
  1. Damp asparges i 1-2 min. i letsaltet vand og anret herefter på tallerkenerne.
  1. Placér hummerhalerne ovenpå og hæld lidt sauce henover.
  1. Pynt med urter og servér med lunt brød.