Friske, danske krebs er dyre og ikke nemme at få fat i. Frosne krebs fra fx Kina fås i alle større supermarkeder, de ligger i dildlage, er klar til servering efter optøning, men smager kedeligt. Det gør krebsehaler fra frysedisken også, men her kan du nemt snyde dig til velsmag: langsom optøning og lang trækketid i saltvand med sukker og dild gør, at halerne (næsten) smager, som var de friskpillede.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Det skal du bruge:
225
g
krebsehaler
½
l
vand
12
g
havsalt
10
g
sukker
½
Bundt
dild stilke
Sådan gør du:
Krebsehaler optøs i køleskab, helst i en si, så væden kan dryppe af.
Vand bringes i kog med havsalt, sukker og stilkene fra et stort bundt dild.
Lagen koges 2 minutter, afkøles, sis og blandes med klippet dild og krebsehaler, som nu trækker et døgn i køleskab.
Hæld lagen fra før servering, og giv salat og brød til.
Tip: Når du kommer hjem med dild, så kan du sætte buketten i et glas med lidt kogende vand i bunden, det dræber nemlig bakterierne i stilken.