© bobedre.dk

Dildkrebs for alle os dovne

I denne opskrift kan du snyde dig til smagen af friskpillede krebsehaler.

Friske, danske krebs er dyre og ikke nemme at få fat i. Frosne krebs fra fx Kina fås i alle større supermarkeder, de ligger i dildlage, er klar til servering efter optøning, men smager kedeligt. Det gør krebsehaler fra frysedisken også, men her kan du nemt snyde dig til velsmag: langsom optøning og lang trækketid i saltvand med sukker og dild gør, at halerne (næsten) smager, som var de friskpillede.

Opskrift til 4-6 personer

450 g krebsehaler, optøs i køleskab, helst i en si, så væden kan dryppe af. 1 liter vand, bringes i kog med 25 g havsalt, 20 g sukker og stilkene fra et stort bundt dild. Lagen koges 2 minutter, afkøles, sis og blandes med klippet dild og krebsehaler, som nu trækker et døgn i køleskab. Hæld lagen fra før servering, og giv salat og brød til.

Tip: Når du kommer hjem med dild, så kan du sætte buketten i et glas med lidt kogende vand i bunden, det dræber nemlig bakterierne i stilken.