Dildkrebs for alle os dovne

I denne opskrift kan du snyde dig til smagen af friskpillede krebsehaler.

Dildkrebs © bobedre.dk

Opskrift på dildkrebs

Friske, danske krebs er dyre og ikke nemme at få fat i. Frosne krebs fra fx Kina fås i alle større supermarkeder, de ligger i dildlage, er klar til servering efter optøning, men smager kedeligt. Det gør krebsehaler fra frysedisken også, men her kan du nemt snyde dig til velsmag: langsom optøning og lang trækketid i saltvand med sukker og dild gør, at halerne (næsten) smager, som var de friskpillede.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 225 g krebsehaler
  • ½ l vand
  • 12 g havsalt
  • 10 g sukker
  • ½ Bundt dild stilke

Sådan gør du:

  • Krebsehaler optøs i køleskab, helst i en si, så væden kan dryppe af.
  • Vand bringes i kog med havsalt, sukker og stilkene fra et stort bundt dild.
  • Lagen koges 2 minutter, afkøles, sis og blandes med klippet dild og krebsehaler, som nu trækker et døgn i køleskab.
  • Hæld lagen fra før servering, og giv salat og brød til.

Tip: Når du kommer hjem med dild, så kan du sætte buketten i et glas med lidt kogende vand i bunden, det dræber nemlig bakterierne i stilken.