Den lækreste hjemmerørte mayonnaise

Det er både en nem og lækker tilføjelse til enhver ret.

opskrift mayonnaise hjemmelavet

© Anders Schønnemann

Sardiner, hjemmerørt citronmayonnaise og ristet brød

Nemmere bliver det ikke … lækre velsmagende sardiner serveret direkte fra dåsen med en hjemmerørt mayonnaise, masser af citron og ristet brød.

4 personer

Det skal du bruge:

Hjemmerørt citronmayonnaise

  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1-1 ½ dl olivenolie eller smagsneutral olie
  • reven skal og saft af ½ citron
  • peber

Tilbehør

  • 2 dåser sardiner
  • citroner
  • flutes eller groft brød
  • bredbladet persille

Sådan gør du:

Hjemmerørt citronmayonnaise

  1. Pisk æggeblommer med sennep og salt. Tilsæt olien gradvist, mens der fortsat piskes, indtil mayonnaisen tykner.
  2. Smag til med citronskal og -saft og peber.
  3. Servér hele anretningen lidt uformelt, så dine gæster selv topper det ristede brød med mayonnaise, sardiner, bredbladet persille og masser af citron.

Relaterede Artikler