Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Den lækreste hjemmerørte mayonnaise

Det er både en nem og lækker tilføjelse til enhver ret.

opskrift mayonnaise hjemmelavet

© Anders Schønnemann

Sardiner, hjemmerørt citronmayonnaise og ristet brød

Nemmere bliver det ikke … lækre velsmagende sardiner serveret direkte fra dåsen med en hjemmerørt mayonnaise, masser af citron og ristet brød.

4 personer

Det skal du bruge:

Hjemmerørt citronmayonnaise

  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1-1 ½ dl olivenolie eller smagsneutral olie
  • reven skal og saft af ½ citron
  • peber

Tilbehør

  • 2 dåser sardiner
  • citroner
  • flutes eller groft brød
  • bredbladet persille

Sådan gør du:

Hjemmerørt citronmayonnaise

  1. Pisk æggeblommer med sennep og salt. Tilsæt olien gradvist, mens der fortsat piskes, indtil mayonnaisen tykner.
  2. Smag til med citronskal og -saft og peber.
  3. Servér hele anretningen lidt uformelt, så dine gæster selv topper det ristede brød med mayonnaise, sardiner, bredbladet persille og masser af citron.