Den lækreste hjemmerørte mayonnaise

Det er både en nem og lækker tilføjelse til enhver ret.

opskrift mayonnaise hjemmelavet
© Anders Schønnemann

Sardiner, hjemmerørt citronmayonnaise og ristet brød

Nemmere bliver det ikke … lækre velsmagende sardiner serveret direkte fra dåsen med en hjemmerørt mayonnaise, masser af citron og ristet brød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Hjemmerørt citronmayonnaise

  • 1 pasteuriseret æggeblommer
  • ½ tsk. grovkornet sennep
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ½ dl olivenolie eller smagsneutral olie
  • ¼ citron, saften og reven skal
  • peber

Tilbehør

  • 1 dåser sardiner
  • citroner
  • flutes eller groft brød
  • bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer med sennep og salt.
  1. Tilsæt olien gradvist, mens der fortsat piskes, indtil mayonnaisen tykner.
  1. Smag til med citronskal og -saft og peber.
  1. Servér hele anretningen lidt uformelt, så dine gæster selv topper det ristede brød med mayonnaise, sardiner, bredbladet persille og masser af citron.