
Dampede asparges med jomfruhummer og aïoli
Jomfruhummere udstråler luksus, og vi serverer dem i skøn forening med asparges og en hjemmerørt safranaïoli.
AfLone Kjær
Dampede asparges med jomfruhummer og aïoli
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Safranaïoli
- æggeblommer pasteuriserede 2 stk.
- hvidløg 1 fed
- safran et nip
- dijonsennep 1 tsk.
- citron 1⁄2, saft heraf
- ekstra jomfruolivenolie 1 dl
- salt og peber
Jomfruhummere
- jomfruhummere 8 stk.
- smør 20 g
- dild 1 bundt
- salt og peber
- hvide asparges 1 bundt
- grønne asparges 1 bundt
- salatblade 1 bakke spæde
- brøndkarse 1 potte
- citron 1 stk. i både
- brød
Sådan gør du:
- Pisk æggeblommer med presset hvidløg, safran, sennep og citronsaft. Tilsæt olien dråbevis, og pisk til mayonnaise.
- Smag til med salt og peber.
- Rens og skyl jomfruhummerne i koldt vand. Tør dem af.
- Skær eller klip jomfruhummerne igennem på langs.
- Læg dem i et ovnfast fad, og læg små smørklatter på.
- Drys med dild, og krydr med salt og peber.
- Grill i 5-7 min. i ovnen.
- Knæk den nederste, træede ende af både grønne og hvide asparges.
- Skræl de hvide asparges fra hoved og ned, og damp dem i ca. 5 min. og de grønne i ca. 2 min., til de er møre.
- Afkøl aspargesene, og skær dem i mindre stykker.
- Skyl salaten, og slyng den tør.
- Anret salat, asparges og jomfruhummer på tallerkener.
- Drys brøndkarse over, og dryp med safranaïoli.
- Servér med citron og grillet eller ristet brød.
TIP: Husk at en skylleskål ved bordet kan være en god idé.