Dampede asparges med jomfruhummer og aïoli

Jomfruhummere udstråler luksus, og vi serverer dem i skøn forening med asparges og en hjemmerørt safranaïoli.

© Anders Schønnemann

Dampede asparges med jomfruhummer og aïoli

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Safranaïoli

  • æggeblommer pasteuriserede 2 stk.
  • hvidløg 1 fed
  • safran et nip
  • dijonsennep 1 tsk.
  • citron 1⁄2, saft heraf
  • ekstra jomfruolivenolie 1 dl
  • salt og peber

Jomfruhummere

  • jomfruhummere 8 stk.
  • smør 20 g
  • dild 1 bundt
  • salt og peber
  • hvide asparges 1 bundt
  • grønne asparges 1 bundt
  • salatblade 1 bakke spæde
  • brøndkarse 1 potte
  • citron 1 stk. i både
  • brød

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer med presset hvidløg, safran, sennep og citronsaft. Tilsæt olien dråbevis, og pisk til mayonnaise.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Rens og skyl jomfruhummerne i koldt vand. Tør dem af.
  4. Skær eller klip jomfruhummerne igennem på langs.
  5. Læg dem i et ovnfast fad, og læg små smørklatter på.
  6. Drys med dild, og krydr med salt og peber.
  7. Grill i 5-7 min. i ovnen.
  8. Knæk den nederste, træede ende af både grønne og hvide asparges.
  9. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned, og damp dem i ca. 5 min. og de grønne i ca. 2 min., til de er møre.
  10. Afkøl aspargesene, og skær dem i mindre stykker.
  11. Skyl salaten, og slyng den tør.
  12. Anret salat, asparges og jomfruhummer på tallerkener.
  13. Drys brøndkarse over, og dryp med safranaïoli.
  14. Servér med citron og grillet eller ristet brød.

TIP: Husk at en skylleskål ved bordet kan være en god idé.

Relaterede Artikler