
Croquettes med jomfruhummer i dildcreme
Små sprøde croquettes er en perfekt hapser før middagen. Her gemmer de små risottokugler på jomfruhummere, der dyppes i en dildcreme.
AfLone Kjær
Jomfruhummercroquettes i dildcreme
Ca. 20 stk.
De små sprøde croquettes laves på en risotto med jomfruhummer og er fuldstændig uimodståelige. Risottoen skal tilberedes i god tid, da den skal afkøle, før den formes, paneres og friteres.
Det skal du bruge:
Risotto med jomfruhummer
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 30 g smør
- 20 jomfruhummerhaler
- 100 g risottoris
- 2 kviste frisk rosmarin
- 1 dl hvidvin
- 3 dl fiskebouillon
- 50 g babyspinat
- 25 g parmesanost
- Revet skal af 1 økologisk citron
- Flagesalt og peber
Jomfruhummercroquettes
- Ca. 400 g færdigtilberedt risotto
- 50 g revet parmesanost
- 50 g hvedemel
- 2 æg
- 100 g pankorasp
- Flagesalt og peber
- Olie til fritering
Dildcreme
- 1 dl piskefløde
- 1 dl 38 % cremefraiche
- 2 tsk. sød sennep
- Flagesalt og peber
- 1 bundt dild
Sådan gør du:
Risotto med jomfruhummer
- Pil og hak løget.
- Pres hvidløget.
- Varm halvdelen af smørret i en gryde, og steg jomfruhummerhalerne til de tager farve.
- Tag dem op af gryden og pil dem.
- Sæt jomfruhummerne på køl.
- Tilsæt resten af smørret, og steg løget uden at det tager farve.
- Tilsæt ris, hvidløg og rosmarin, og vend godt rundt.
- Hæld vin på risene, og lad den fordampe.
- Spæd gradvist til med bouillon og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes.
- Det tager ca. 20 min.
- Skyl spinaten og slyng den tør.
- De sidste 2 min. af risenes kogetid tilsættes spinat, så den kan falde sammen.
- Smag til med revet citronskal, flagesalt og peber, og vend med hakkede jomfruhummerhaler.
- Afkøl risottoen.
Jomfruhummercroquettes
- Rør afkølet risotto med parmesanost, og form den til ca. 20 kugler.
- Vend dem i hvedemel og dernæst i sammenpisket æg og pankorasp krydret med flagesalt og peber.
- Varm olien i en gryde, og fritér risottokuglerne til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir.
Dildcreme
- Pisk fløden til skum, tilsæt cremefraiche, og vend sammen til en creme.
- Smag til med sød sennep, flagesalt og peber og masser af hakket dild – tag lidt fra til pynt.
Servering:
- Anret crouqettes og servér med dildcreme.
- Pynt med dild.