Jomfruhummer-croquettes
© Tia Borgsmidt

Croquettes med jomfruhummer i dildcreme

Små sprøde croquettes er en perfekt hapser før middagen. Her gemmer de små risottokugler på jomfruhummere, der dyppes i en dildcreme.

Jomfruhummercroquettes i dildcreme

Ca. 20 stk.

De små sprøde croquettes laves på en risotto med jomfruhummer og er fuldstændig uimodståelige. Risottoen skal tilberedes i god tid, da den skal afkøle, før den formes, paneres og friteres.

Det skal du bruge:

Risotto med jomfruhummer

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g smør
  • 20 jomfruhummerhaler
  • 100 g risottoris
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl fiskebouillon
  • 50 g babyspinat
  • 25 g parmesanost
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • Flagesalt og peber

Jomfruhummercroquettes

  • Ca. 400 g færdigtilberedt risotto
  • 50 g revet parmesanost
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g pankorasp
  • Flagesalt og peber
  • Olie til fritering

Dildcreme

  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl 38 % cremefraiche
  • 2 tsk. sød sennep
  • Flagesalt og peber
  • 1 bundt dild

Sådan gør du:

Risotto med jomfruhummer

  1. Pil og hak løget.
  2. Pres hvidløget.
  3. Varm halvdelen af smørret i en gryde, og steg jomfruhummerhalerne til de tager farve.
  4. Tag dem op af gryden og pil dem.
  5. Sæt jomfruhummerne på køl.
  6. Tilsæt resten af smørret, og steg løget uden at det tager farve.
  7. Tilsæt ris, hvidløg og rosmarin, og vend godt rundt.
  8. Hæld vin på risene, og lad den fordampe.
  9. Spæd gradvist til med bouillon og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes.
  10. Det tager ca. 20 min.
  11. Skyl spinaten og slyng den tør.
  12. De sidste 2 min. af risenes kogetid tilsættes spinat, så den kan falde sammen.
  13. Smag til med revet citronskal, flagesalt og peber, og vend med hakkede jomfruhummerhaler.
  14. Afkøl risottoen.

Jomfruhummercroquettes

  1. Rør afkølet risotto med parmesanost, og form den til ca. 20 kugler.
  2. Vend dem i hvedemel og dernæst i sammenpisket æg og pankorasp krydret med flagesalt og peber.
  3. Varm olien i en gryde, og fritér risottokuglerne til de er gyldne og sprøde.
  4. Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir.

Dildcreme

  1. Pisk fløden til skum, tilsæt cremefraiche, og vend sammen til en creme.
  2. Smag til med sød sennep, flagesalt og peber og masser af hakket dild – tag lidt fra til pynt.

Servering:

  1. Anret crouqettes og servér med dildcreme.
  2. Pynt med dild.