Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cremet kantarelsuppe med pancetta og morkler

I denne opskrift giver de tørrede kantareller en fantastisk “bund” i suppen – nærmest som en kraftig fond kan give til en ret.

Cremet kantarelsuppe med pancetta og mørkler

© Pia Enghild

Opskrift:

løg 1 stk.
hvidløg 1 fed
rosmarin 1 kvist
timian 1 kvist
olivenolie 3 spsk.
kantareller tørrede 1 bk., 30 g eller 100 g friske
hønsefond 3 dl
hvidvin 1 dl
vand 1 dl
fløde ¼ l
citronsaft
salt
purløg 2 spsk., snittet i stave
morkler 1 bk. eller karljohan
pancetta 75 g, i stave

Sautér løg, hvidløg og urter i olivenolien, og tilsæt kantareller, vin, vand og fond. Kog under låg i 20 min., og blend grundigt. Hæld tilbage i gryden. Smag suppen til med citronsaft og salt. Morkler renses og skæres i mundrette stykker og ristes af på en stegepande i lidt smør. Smag til med salt og peber, og tilsæt fløde. Pancettastave ristes sprøde på en stegepande ved svag varme. Anret suppen i skåle med pancetta, morkler, og pynt med purløg.

Relaterede Artikler