Cremet kantarelsuppe med pancetta og morkler

I denne opskrift giver de tørrede kantareller en fantastisk “bund” i suppen – nærmest som en kraftig fond kan give til en ret.

Cremet kantarelsuppe med pancetta og mørkler

© Pia Enghild

Opskrift:

løg 1 stk.
hvidløg 1 fed
rosmarin 1 kvist
timian 1 kvist
olivenolie 3 spsk.
kantareller tørrede 1 bk., 30 g eller 100 g friske
hønsefond 3 dl
hvidvin 1 dl
vand 1 dl
fløde ¼ l
citronsaft
salt
purløg 2 spsk., snittet i stave
morkler 1 bk. eller karljohan
pancetta 75 g, i stave

Sautér løg, hvidløg og urter i olivenolien, og tilsæt kantareller, vin, vand og fond. Kog under låg i 20 min., og blend grundigt. Hæld tilbage i gryden. Smag suppen til med citronsaft og salt. Morkler renses og skæres i mundrette stykker og ristes af på en stegepande i lidt smør. Smag til med salt og peber, og tilsæt fløde. Pancettastave ristes sprøde på en stegepande ved svag varme. Anret suppen i skåle med pancetta, morkler, og pynt med purløg.

Relaterede Artikler