Æggeblomme med kammusling og chokolade © Andreas Mikkel Hansen

Confiteret æggeblomme med kammusling, sellerisoja og chokolade

Prøv denne finurlige og velsmagende ret, som med garanti vil imponere dine gæster.

Confiteret æggeblomme med kammusling, sellerisoja og chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 dl olie
  • 2 æggeblommer
  • ½ norsk kammusling
  • 2 tsk. "sellerisoja" (du kan også bruge almindelig soja)
  • 2 tsk. hakket mørk chokolade

"Sellerisoja"

  • 1 knoldselleri
  • 2½ dl vand
  • ½ l hvidvin
  • salt
  • rørsukker

Sådan gør du:

  1. Kom olien i en lille beholder, del æggene, og kom blommerne ned i olien. • Sæt beholderen i en forvarmet ovn på 50° i 1 time.
  1. Del kammuslingen i 4 skiver og derefter igen i 4 stykker.
  1. Hvis man ikke har æggeskaller, kan man bruge et æggebæger i stedet for.
  1. Kom æggeblommen i skallen, put kammuslingen ovenpå, tilsæt sellerisojaen, og drys chokoladen ovenpå – og spis den med det samme.

Sellerisoja:

  1. Skræl sellerierne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en trykkoger med vand og vin.
  1. Sæt låget på, og tænd for trygkogeren, og lad den koge i ca. 20 min.
  1. Åbn forsigtigt låget, og sigt saften fra. •Tilsæt4gsaltog1gram sukker pr. 100 g.
  1. Opløs det i væsken.
Æggeblomme med kammusling og chokolade
© Andreas Mikkel Hansen

LÆS OGSÅ