Smørstegte kammuslinger med dampet kål

Kammuslinger, brunet smør og grønne ærter er en fantastisk kombination.

Kammuslinger
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

// Kammuslinger klæder sommerkål og årets første grønne ærter.

Kammuslinger med letdampet kål og ærter

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 lille spidskål
  • 200 g ærter i bælg
  • 12 kammuslinger
  • 2 spsk. smør til stegning
  • Salt og peber
  • 100 g smør
  • Bronzefennikel (kan erstattes af dild)

Sådan gør du:

  1. Halvér kålen. Fjern stokken og de yderste blade. Skær kålen i kvadrater på ca. 4 x 4 cm, og damp dem et kort øjeblik. Afdryp spidskålen.
  2. Bælg ærterne.
  3. Smelt 2 spsk smør på en pande, og steg kammuslingerne ved høj varme et par minutter på hver side.
  4. Brun de 100 g smør.
  5. Fordel spidskål og frisk-bælgede ærter i små skåle. Top med kammuslinger, og dryp brunet smør over.
  6. Pynt med bronzefennikel.