Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Smørstegte kammuslinger med dampet kål

Kammuslinger, brunet smør og grønne ærter er en fantastisk kombination.

Kammuslinger

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - // Kammuslinger klæder sommerkål og årets første grønne ærter.

Kammuslinger med letdampet kål og ærter

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 lille spidskål
  • 200 g ærter i bælg
  • 12 kammuslinger
  • 2 spsk. smør til stegning
  • Salt og peber
  • 100 g smør
  • Bronzefennikel (kan erstattes af dild)

Sådan gør du:

  1. Halvér kålen. Fjern stokken og de yderste blade. Skær kålen i kvadrater på ca. 4 x 4 cm, og damp dem et kort øjeblik. Afdryp spidskålen.
  2. Bælg ærterne.
  3. Smelt 2 spsk smør på en pande, og steg kammuslingerne ved høj varme et par minutter på hver side.
  4. Brun de 100 g smør.
  5. Fordel spidskål og frisk-bælgede ærter i små skåle. Top med kammuslinger, og dryp brunet smør over.
  6. Pynt med bronzefennikel.

Relaterede Artikler