
Carpaccio af sandart med lime
Carpaccio er oprindelig tynde skiver oksekød, men kan sagtens tilberedes med fisk. Hvis fisken er halvfrossen er det lettere at skære den i helt tynde skiver.
AfLone Kjær
Frokosttallerkener ENSO fra aida, gaffel fra Merci Merci, blomstret dug Daisy fra George Jensen Damask
Opskrift af Lone Kjær
4 personer
sandartfilet med skind ca. 400 g
salt og peber lime 2 stk.
koriander 1 lille bundt frisk
rød chili 1 stk.
agurk 1 stk.
mango ½ stk.
ristet sesamolie 2 spsk.
sorte sesamfrø 1 spsk.
- Frys fisken min. 1 døgn.
- Tag fisken ud af fryseren. Når den er halvfrossen skæres den i tynde skiver.
- Tø fisken helt op, og krydr med salt og peber.
- Halver limefrugterne og grill dem.
- Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
- Skær agurken og melonen i små tern.
- Vend koriander med chili, agurk og melon og drys over fisken. Dryp sesamolie over og drys med sorte sesamfrø. Pres saften fra de grillede lime over og server.