Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Carpaccio af sandart med lime

Carpaccio er oprindelig tynde skiver oksekød, men kan sagtens tilberedes med fisk. Hvis fisken er halvfrossen er det lettere at skære den i helt tynde skiver.

© Anders Schønnemann

Frokosttallerkener ENSO fra aida, gaffel fra Merci Merci, blomstret dug Daisy fra George Jensen Damask

Opskrift af Lone Kjær

4 personer

sandartfilet med skind ca. 400 g
salt og peber lime 2 stk.
koriander 1 lille bundt frisk
rød chili 1 stk.
agurk 1 stk.
mango ½ stk.
ristet sesamolie 2 spsk.
sorte sesamfrø 1 spsk.

  • Frys fisken min. 1 døgn.
  • Tag fisken ud af fryseren. Når den er halvfrossen skæres den i tynde skiver.
  • Tø fisken helt op, og krydr med salt og peber.
  • Halver limefrugterne og grill dem.
  • Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
  • Skær agurken og melonen i små tern.
  • Vend koriander med chili, agurk og melon og drys over fisken. Dryp sesamolie over og drys med sorte sesamfrø. Pres saften fra de grillede lime over og server.

Relaterede Artikler