© Anders Schønnemann

Carpaccio af sandart med lime

Carpaccio er oprindelig tynde skiver oksekød, men kan sagtens tilberedes med fisk. Hvis fisken er halvfrossen er det lettere at skære den i helt tynde skiver.

Frokosttallerkener ENSO fra aida, gaffel fra Merci Merci, blomstret dug Daisy fra George Jensen Damask

Opskrift af Lone Kjær

4 personer

sandartfilet med skind ca. 400 g
salt og peber lime 2 stk.
koriander 1 lille bundt frisk
rød chili 1 stk.
agurk 1 stk.
mango ½ stk.
ristet sesamolie 2 spsk.
sorte sesamfrø 1 spsk.

  • Frys fisken min. 1 døgn.
  • Tag fisken ud af fryseren. Når den er halvfrossen skæres den i tynde skiver.
  • Tø fisken helt op, og krydr med salt og peber.
  • Halver limefrugterne og grill dem.
  • Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
  • Skær agurken og melonen i små tern.
  • Vend koriander med chili, agurk og melon og drys over fisken. Dryp sesamolie over og drys med sorte sesamfrø. Pres saften fra de grillede lime over og server.