Bruschetta med bønnecreme, spicy avocado og sprød kål

Skru op for grøntsagerne for et lækkert twist på en skøn bruschetta.

Sprøde surdejsbrød med en cremet mos af sorte bønner toppet med avocado, chipotle og sprød kål er en nem forret, der uden tvivl kan konkurrere med den velkendte bruschetta med tomater. De lyse tallerkener er fra Viki Weiland, den lille keramikskål er fra Tina Marie CPH, og bestikket er fra Artilleriet. Hørservietten er fra Broste Copenhagen.

© Tia Borgsmidt

Bruschetta med bønnecreme, spicy avocado og sprød kål

4 personer

En cremet bønnecreme på ristet surdejsbrød er en god start på aftenens menu. Den lille haps toppes med avocado, sprød vintergrønkål og et drys af stærk chipotle.

Det skal du bruge:

Bønnecreme

  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 fed hvidløg
  • Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Andet

  • 8 skiver surdejsflutes
  • 2 avocadoer
  • Chipotle
  • 1 håndfuld rød grønkål
  • Olivenolie

Sådan gør du:

  1. Afdryp bønnerne, og kom dem i en blender sammen med presset hvidløg, revet citronskal og -saft samt olivenolie.
  2. Blend, til du har en hummuslignende konsistens.
  3. Spæd til med olivenolie, hvis du ønsker en mere lind konsistens.
  4. Smag bønnecremen til med flagesalt og peber.
  5. Rist eller grill brødet.
  6. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær i skiver.
  7. Top brødet med bønnecreme og avocado, og drys lidt chipotle over.
  8. Pynt med rød grønkål, og dryp med lidt olivenolie.