Blinis med fasan og vagtelæg © Pia Enghild

Blinis med fasan og rillettes på vildand

Blinis med fasan og rillettes på vildand er små himmerigsmundfulde at begynde middagen med - forkæl dine gæster med denne lækre opskrift.

Opskrift:

Blinis med fasan og vagtelæg

mælk ½ dl
hvedemel 50 g
flækket rug 1 spsk.
æg ½
bagepulver ½ tsk.
salt og peber

Vend ingredienserne sammen, og steg på en blinispande i en lille smule olie.

fasanlår 2 stk.
æg 1 stk.
mel fuldkornshvede 2 dl
purløg 2 spsk.
salt ½ tsk.

Skær kødet fra benene, og skær det herefter i mundrette stykker. Bland ingredienserne sammen, og vend fasanstykkerne heri. Steg fasanstykkerne sprøde på en stegepande tilsat rigeligt olie.

vagtelæg 2 stk.
agurk 1 stk.

Kog vagtelæggene ca. 3 min. Pil, og flæk æggene. Skræl et par skiver agurk med en tyndskræller, og skær disse fint i “spagetti”. Læg lidt brøndkarse på hver blinis sammen med fasan og ½ vagtelæg. Afslut med agurk.

Rillettes på vildand med sprøde riskiks, pak choi og rødløg
vildand 1 stk.
vand 2 l
timian 1 stilk
laurbær 1 stk.
skalotteløg 2 stk.
gulerod 1 stk.
hvidløg 2 fed
sorte peberkorn 20 stk.

Saml ingredienserne i en gryde, og kog dem under låg i 90 min. Skum for fedt og urenheder undervejs. Si fonden fra anden, og lad den køle af, inden kødet pilles fra skroget. Lad andekød og ca. 1 l fond simre videre uden låg i 75 min. Den resterende fond kan gemmes til andet formål, fx jordskokke- eller porresuppe. Tag låget af, og reducér i ca. 5 min, til rilletten har “grødkonsistens”. Pisk forsigtigt, til kødet er trevlet i tynde strimler.

sennep 1 spsk.
peber 1 knsp.
salt 1 tsk.
citronskal 1 spsk.
purløg 3 spsk., finthakket

Smag anderillettes til med ingredienserne, og køl ca. 6 timer.

pak choi 1 stk. (eller romainesalat)
rødløg ½ lille løg, snittet
risdej 1 ark

Risdej bruges bl.a. til forårsruller og kan købes hos asiatiske købmænd. Der skal blot bruges 1 ark. Læg resten på frost. Skær arket i strimler af 3 cm bredde, og steg dem sprøde i lidt olie på en stegepande. Strø evt. med peber inden serveringen.Servér rilletten i små glas, 2 spsk. i hvert, med lidt pak choi-kål, snittet rødløg og de sprøde riskiks.