Bagte rødder med sauce blanquette, gammel knas og boghvede

Rodfrugter indeholder ikke særligt mange kalorier - en god grund til at drysse lidt ekstra revet Gammel Knas på.

Bagte rødder med sauce blanquette, gammel knas og boghvede

Rodfrugter er billige og i sæson, og bages de med olivenolie og honning, får de endnu mere smag. Servér dem med en uimodståelig sauce blanquette, sprød boghvede og et drys revet Gammel Knas.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bagte rødder

  • 266 g rodfrugter, fx pastinakker, persillerødder og knoldselleri
  • ½ spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber
  • ½ friske kviste timian
  • ½ spsk. flydende honning

Sauce blanquette

  • 41 g smør
  • ½ dl bouillon
  • ½ æggeblommer
  • ⅓ spsk. cremefraiche, 38 %
  • ¼ citron
  • flagesalt og peber

Servering

  • ½ spsk. boghvedekerner
  • shisoblade (eller 1 hjertesalat)
  • Gammel Knas fra Arla Unika (kan erstattes af fx parmesanost eller høost)

Sådan gør du

Bagte rødder

  1. Skræl rodfrugterne, og skær dem i aflange stykker.
  1. Vend rødderne med olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Krydr med flagesalt og peber, og drys timian over.
  1. Dryp med honning, og bag rodfrugterne ved 200 grader i ca. 25 min., til de er møre.

Sauce blanquette

  1. Kom smør og bouillon i en lille gryde, og varm op, til smørret smelter.
  1. Kom æggeblommer og creme fraiche i en blender, og blend det sammen.
  1. Tilsæt smørblandingen, mens du blender.
  1. Hæld saucen tilbage i gryden, og varm op, til saucen tykner en smule.
  1. Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.
  1. Skulle du være uheldig, og saucen skiller, så kan den
  1. reddes ved at blende den lidt.

Servering

  1. Rist boghvede sprød på en tør pande.
  1. Skyl shisoblade/ hjertesalat, tør godt, og anret på tallerkener.
  1. Top med bagte rødder, og hæld sauce over.
  1. Drys med lidt revet Gammel Knas og boghvede.