Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bagt torsk med ørredrogn

Vi tilbereder torsken som en rillette og serverer den til forret med ørredrogn samt sprøde rugbrødschips. Du kan selvfølgelig også vælge ægte kaviar.

© Anders Schønnemann

Bagt torsk med ørredrogn

4 personer

Det skal du bruge:

  • torskefilet 400 g uden skind og ben rødløg 1 stk. lille
  • kapers 1 spsk.
  • purløg 1⁄2 bundt

  • dild 1⁄2 bundt

  • peberrod 2 spsk. friskrevet creme fraiche 38%
  • citronsaft 1⁄2 - 1 dl
  • salt og peber
  • ørredrogn 1 glas
  • citron 1 stk., økologisk, reven skal heraf
  • rugbrødschips

Sådan gør du:

  1. Læg torsken i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen ved 170° i ca. 10 min., til den deler sig i flager.
  2. Afkøl torsken.
  3. Hak løget fint. Del torsken i flager.
  4. Vend forsigtigt løg med kapers, hakkede krydderurter, peberrod, creme fraiche og torsk sammen.
  5. Smag rilletten til med citronsaft, salt og peber.
  6. Anrét torskerilletten i glas, og top med ørredrogn og reven citronskal. Servér med rugbrødschips.