Bagt selleri
© Tia Borgsmidt

Bagt selleri med beurre blanc og sort trøffel

Knoldselleri når nye gastronomiske højder efter lang tid i ovnen. Servér den bløde selleri med en skøn beurre blanc og et lille drys friskrevet trøffel.

Bagt selleri med beurre blanc og sort trøffel

Der er mange måder at tilberede en knoldselleri på - den kan både koges, bages og steges. I denne opskrift får rodfrugten en tur i ovnen og serveres med en klassisk, fransk smørsauce med skalotteløg og hvidvin.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Bagt knoldselleri

  • 1 knoldselleri, mellemstørrelse
  • 2 spsk. olivenolie

Beurre blanc

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. vineddike
  • 1 dl hvidvin
  • 150 g smør
  • Flagesalt
  • Evt. citron
  • Sort trøffel

Sådan gør du

Bagt knoldselleri

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  1. Skur sellerien, til den er helt ren, og tør den godt.
  1. Pensl med olivenolie, og bag den i ovnen i 1-1 1⁄2 time, til den er helt mør.

Beurre blanc

  1. Pil og hak løget fint. Kom løg, eddike og hvidvin i en gryde, og kog ind til det halve.
  1. Si blandingen, og kom den tilbage i gryden.
  1. Skær smørret i tern, og kom dem i gryden lidt ad gangen.
  1. Pisk, til du har en cremet smørsauce.
  1. Smag til med flagesalt og citronsaft, hvis den trænger til mere syre.

Servering

  1. Skær toppen af knoldsellerien, og skrab “kødet” ud med en ske.
  1. Fordel selleri i to skåle med lidt beurre blanc.
  1. Riv sort trøffel over.
Bagt selleri

Bagt selleri bliver løftet af en beurre blanc og sort trøffel. Brun keramikskål fra Viki Weiland, grå keramikskål og lille kande fra H&M Home, skeer Chateau fra Loveramics.

© Tia Borgsmidt