© Anders Schønnemann

Baba ganoush

Cremet dip af bagte auberginer, der serveres med sprøde pita-chips og oliven. Er du ikke så begejstret for rå hvidløg, kan hvidløgene bages i ovnen sammen med auberginerne.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 stk. auberginer
  • fed hvidløg
  • ½ spsk. tahin
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • lidt saft af citron
  • ¼ dl olivenolie
  • salt og peber
  • ½ lille bundt persille
  • 2 stk. fuldkornspitabrød
  • 50 g oliven

Sådan gør du

  1. Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca. 40 min., indtil de er godt rynkede og bløde. Afkøl auberginerne.
  1. Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud med en ske.
  1. Blend med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie.
  1. Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille.
  1. Skær pitabrødene igennem, og skær dem i kvarte.
  1. Rist pitabrødene sprøde i ovnen.
  1. Servér baba ganouche med pita-chips og oliven.