Baba ganoush

Cremet dip af bagte auberginer, der serveres med sprøde pita-chips og oliven. Er du ikke så begejstret for rå hvidløg, kan hvidløgene bages i ovnen sammen med auberginerne.

© Anders Schønnemann

4 personer auberginer 2 stk. hvidløg 3 fed tahin 1 spsk. spidskommen 1 tsk. stødt koriander 1 tsk. stødt citron 1 stk. olivenolie 1⁄2 dl salt og peber persille 1 lille bundt fuldkornspitabrød 4 stk. oliven 100 g • Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og læg dem på en bageplade med bagepapir. • Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca. 40 min., indtil de er godt rynkede og bløde. Afkøl auberginerne. • Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud med en ske. Blend med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille. • Skær pitabrødene igennem, og skær dem i kvarte. • Rist pitabrødene sprøde i ovnen. • Servér baba ganouche med pita-chips og oliven.

Relaterede Artikler