Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Baba ganoush

Cremet dip af bagte auberginer, der serveres med sprøde pita-chips og oliven. Er du ikke så begejstret for rå hvidløg, kan hvidløgene bages i ovnen sammen med auberginerne.

© Anders Schønnemann

4 personer auberginer 2 stk. hvidløg 3 fed tahin 1 spsk. spidskommen 1 tsk. stødt koriander 1 tsk. stødt citron 1 stk. olivenolie 1⁄2 dl salt og peber persille 1 lille bundt fuldkornspitabrød 4 stk. oliven 100 g • Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og læg dem på en bageplade med bagepapir. • Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca. 40 min., indtil de er godt rynkede og bløde. Afkøl auberginerne. • Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud med en ske. Blend med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille. • Skær pitabrødene igennem, og skær dem i kvarte. • Rist pitabrødene sprøde i ovnen. • Servér baba ganouche med pita-chips og oliven.

Relaterede Artikler