
Baba ganoush
Cremet dip af bagte auberginer, der serveres med sprøde pita-chips og oliven. Er du ikke så begejstret for rå hvidløg, kan hvidløgene bages i ovnen sammen med auberginerne.
AfLone Kjær
4 personer
auberginer 2 stk.
hvidløg 3 fed
tahin 1 spsk.
spidskommen 1 tsk.
stødt koriander 1 tsk.
stødt citron 1 stk.
olivenolie 1⁄2 dl
salt og peber
persille 1 lille bundt
fuldkornspitabrød 4 stk.
oliven 100 g
• Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
• Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca. 40 min., indtil de er godt rynkede og bløde. Afkøl auberginerne.
• Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud med en ske. Blend med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille.
• Skær pitabrødene igennem, og skær dem i kvarte.
• Rist pitabrødene sprøde i ovnen.
• Servér baba ganouche med pita-chips og oliven.