© bobedre.dk

Antipasti

Vi begynder middagen på samme måde som italienerne, med små, lækre retter, man nipper af og nyder med lidt olivenolie og et stykke godt, italiensk brød.

Opskrift til 4 personer

Jordskok-dip
Jordskokker 650 g
citron 1 stk.
løg 1 stk.
olivenolie til stegning
mandler 50 g
hvid balsamico 1 spsk.
hvidløg 2 fed
olivenolie 1 dl
parmesanost 50 g
basilikum frisk

• Skræl jordskokkerne, og kom dem i en skål med vand og citronsaft, efterhånden som du skræller. Så undgår du, at de bliver misfarvede.
• Hak løget. Afdryp jordskokker, og skær dem midt over.
• Svits løg og jordskokker møre i olie på en pande. Afkøl helt, og kom i en blender sammen med mandler, hvid balsamico, revet hvidløg og olie. Hvis blenderen ikke tager fat, kan du tilføje lidt vand.
• Blend, indtil massen er cremet. Vend til sidst fintrevet parmesanost i.
• Drys med rigeligt basilikum før servering.

Rødløgssalat rødløg 1 stk. stort
fint salt 2 tsk.
hvidvinseddike 2 tsk.
sukker 1 tsk.
olivenolie 1 spsk.
peber
parmesanost et lille stykke
italiensk salami 8-12 skiver

• Hak løget fint, og vend med salt i en skål. Lad det trække i 30 min.
• Kom løgene i en sigte, og skyl saltet fra.
• Kom eddike, sukker, olie og peber i en skål, og vend blandingen samme med løgene.
• Anret jordskok-dip og rødløg i skåle, og læg parmesan og salami på en tallerken. Servér med brød.