
Æg florentine
Pocheret æg med smør og sauteret spinat.
Af”Florentine” i navnet på en ret betyder, at den indeholder spinat. Her Æg Florentine på en tallerken fra Royal Copenhagen.
Til 4 personer
frossen spinat,600 g, hel
hvidløg, 1 fed
smør, 40 g
hvidvinseddike, 3 spsk.
salt, 1 tsk., fint
æg, 4 stk., friske
rugbrød ikke skiveskåret.
• Optø spinaten efter anvisning på emballagen.
• Kram væden fra.
• Pil hvidløget, behold det helt.
• Smelt smør på panden, og vend hvidløget heri.
• Vend nu spinaten i det varme smør.
• Smag til med salt og peber.
• Pil hvidløget op. Det skal kun lige parfumere retten.
• Skær rugbrødet i fire helt tynde skiver, og sprødrist det på begge sider.
• Kog en mellemstor gryde med vand op, og kom eddike og salt heri.
• Slå1ægudienkop.
• Pisk vandet rundt med et piskeris, så der opstår en hvirvel.
• Hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen.
• Lad ægget blanchere i ca. 2 min., så hviden er stivnet og blommen stadig er flydende. Tag ægget op med en hulske, og læg det på et rent viskestykke.
• Gentag proceduren med de andre æg.
• Læg æg på spinaten, og servér med brød.