Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Æg florentine

Pocheret æg med smør og sauteret spinat.

© bobedre.dk

”Florentine” i navnet på en ret betyder, at den indeholder spinat. Her Æg Florentine på en tallerken fra Royal Copenhagen.
Til 4 personer
frossen spinat,600 g, hel
hvidløg, 1 fed
smør, 40 g
hvidvinseddike, 3 spsk.
salt, 1 tsk., fint
æg, 4 stk., friske
rugbrød ikke skiveskåret.

Optø spinaten efter anvisning på emballagen.
Kram væden fra.
Pil hvidløget, behold det helt.
Smelt smør på panden, og vend hvidløget heri.
Vend nu spinaten i det varme smør.
Smag til med salt og peber.
Pil hvidløget op. Det skal kun lige parfumere retten.
Skær rugbrødet i fire helt tynde skiver, og sprødrist det på begge sider.
Kog en mellemstor gryde med vand op, og kom eddike og salt heri.
Slå1ægudienkop.
Pisk vandet rundt med et piskeris, så der opstår en hvirvel.
Hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen.
Lad ægget blanchere i ca. 2 min., så hviden er stivnet og blommen stadig er flydende. Tag ægget op med en hulske, og læg det på et rent viskestykke.
Gentag proceduren med de andre æg.
Læg æg på spinaten, og servér med brød.

Håndplukket til dig