Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Adam Prices brød

Der eksperimenteres lige nu med brødbagning til brødrenes nye restaurant. Vi har fået lov til at få opskriften på dette brød til BO BEDREs læsere ...

© Andreas Mikkel Hansen

Start med en surdej af:
rugmel 200 g
hvedemel 150 g
groft hvedemel 150 g
vand 5 dl

Alt blandes og står to dage ved stuetemperatur. Skal boble op og blive cremet i konsistensen. Ellers lad den stå en dag mere. Adam bruger altid mel fra Aurion.

gær max 10 g
vand 1 del
Manitoba-mel (eller TIPO 00) 1 del
Ølands-hvede 1 del fin
Ølands-hvede 1 del grov
surdej 1 del
salt rigeligt

Alt køres på maskine med dejkroge, dejen er for våd til æltning med hænderne. 15 min. på relativ høj hastighed.

Stil i køleskab i 24-36 timer.

Tag dejen ud og lad den hæve ved stuetemperatur i 3-4 timer.

Strø grahamsmel eller grov durummel ud på bordet, arbejd med våde hænder, så dejen lettere frigøres fra skålen.

Tag fat i hjørnerne af dejen og træk/fold ind mod midten, så du samler dejen inde i centrum.

Tag fat under dejen med to våde hænder, og læg den på hovedet på bagepapir.

Stil en kop vand ind i ovnen (hvis du ikke har dampovn), så får brødet en sprødere skorpe.

Bag den på nederste rille i ca. 35 min. ved 250 grader – alt efter størrelse. Bank på brødet, det skal lyde hult og dumpt, når det er færdigt.