Adam Prices brød

Der eksperimenteres lige nu med brødbagning til brødrenes nye restaurant. Vi har fået lov til at få opskriften på dette brød til BO BEDREs læsere ...

© Andreas Mikkel Hansen

Start med en surdej af:
rugmel 200 g
hvedemel 150 g
groft hvedemel 150 g
vand 5 dl

Alt blandes og står to dage ved stuetemperatur. Skal boble op og blive cremet i konsistensen. Ellers lad den stå en dag mere. Adam bruger altid mel fra Aurion.

gær max 10 g
vand 1 del
Manitoba-mel (eller TIPO 00) 1 del
Ølands-hvede 1 del fin
Ølands-hvede 1 del grov
surdej 1 del
salt rigeligt

Alt køres på maskine med dejkroge, dejen er for våd til æltning med hænderne. 15 min. på relativ høj hastighed.

Stil i køleskab i 24-36 timer.

Tag dejen ud og lad den hæve ved stuetemperatur i 3-4 timer.

Strø grahamsmel eller grov durummel ud på bordet, arbejd med våde hænder, så dejen lettere frigøres fra skålen.

Tag fat i hjørnerne af dejen og træk/fold ind mod midten, så du samler dejen inde i centrum.

Tag fat under dejen med to våde hænder, og læg den på hovedet på bagepapir.

Stil en kop vand ind i ovnen (hvis du ikke har dampovn), så får brødet en sprødere skorpe.

Bag den på nederste rille i ca. 35 min. ved 250 grader – alt efter størrelse. Bank på brødet, det skal lyde hult og dumpt, når det er færdigt.

Relaterede Artikler