Appelsinsalat
© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt

Farverig appelsinsalat med avocado og pankoauberginer

Årstidens saftige appelsiner serveres i en fyldig, lækker salat, hvortil der serveres et uimodståeligt tilbehør af sprøde pankopanerede auberginer.

Appelsinsalat med avocado og pankoauberginer

Savner du kød i denne ret, så erstat auberginerne med 2 kyllingebryststykker skåret i tynde skiver, og tilbered som beskrevet.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Pankoauberginer

  • 1 auberginer
  • ½ dl hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl pankorasp
  • flagesalt og peber
  • olie til fritering
  • frisk basilikum (kan erstattes af bredbladet persille)

Appelsinsalat

  • 2 store appelsiner
  • 1 avocadoer
  • ¼ citron, saften
  • ½ stor håndfuld bredbladet persille
  • 50 g kogte kikærter
  • ½ spsk. olivenolie til stegning
  • chiliflager
  • flagesalt
  • 50 g fetaost

Sådan gør du

Pankoauberginer

  1. Skær auberginerne i skiver, og vend dem i hvedemel, sammenpisket æg og pankorasp tilsat flagesalt og peber.
  1. Varm olien på en pande, og steg auberginerne, til de er sprøde på begge sider.
  1. Afdryp på et stykke fedtsugende papir.
  1. Bruger du kylling i stedet, så vær opmærksom på, at kødet skal steges, indtil paneringen er sprød, og kødsaften er klar.

Appelsinsalat

  1. Skræl appelsinerne, og skær dem i skiver.
  1. Halvér avocadoer, fjern stenene, og skær dem i lameller.
  1. Dryp citronsaft over.
  1. Skyl persillen, og del den i blade.
  1. Afdryp kikærter, og rist dem sprøde i lidt olie.
  1. Tilsæt chili og flagesalt.

Servering

  1. Fordel persille og appelsiner på et fad med avocado, og top med smuldret fetaost og ristede kikærter.
  1. Servér til friterede pankoauberginer.
  1. Drys auberginerne med basilikum.