Kyllingesuppe opskrift
© Tia Borgsmidt

Energibesparende hverdagsmad: Kyllingesuppe i grøn karry

Et minimum af tilberedning er energibesparende i sig selv. Bruger du danske råvarer i sæson og lyst kød i mindre mængder, så gavner det både ganen, miljøet og sundheden.

Kyllingesuppe i grøn karry med kartofler

Denne suppe er skøn på en blæsende vinterdag. Den er lige tilpas spicy og virkelig hurtig at lave, da både grøntsager og kylling koges møre i suppen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kyllingesuppe i grøn karry med kartofler

  • ½ løg
  • 150 g hvidkål
  • 1 gulerødder
  • 100 g kartofler
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • 125 g kyllingefilet uden skind og ben
  • ½ l bouillon
  • Flagesalt og peber
  • 1 bundt koriander

Sådan gør du

  1. Pil og hak løget.
  1. Snit kålen fint.
  1. Skræl gulerødder og kartofler, og skær i små tern.
  1. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta.
  1. Svits løg, grøntsager og kartofler, og rør rundt i gryden, så det ikke brænder på.
  1. Skær kylling i tern, ca. 2 x 2 cm, og kom i gryden sammen med bouillon.
  1. Lad det simre i ca. 10 min., til kyllingen er mør, og smag til med flagesalt og peber.
  1. Servér i skåle med frisk koriander.