
Vidunderlig banan-pie med karamel
Amerikansk inspireret pie, som du sagtens kan bage i god tid, før gæsterne kommer.
AfMorten Heiberg
Dej
Det skal du bruge:
- 75 g sødmælk
- 2 hele æg
- 15 g sukker
- 15 g gær
- 200 g mel
- 50 g majsstivelse
- 110 g smør
- 5 g flagesalt
Sådan gør du:
- Pisk mælk, æg, sukker og gær sammen i en skål. Tilsæt mel, majsstivelse, smør og salt, og bland dejen sammen, til den er ensartet.
- Kom dejen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i en time.
- Brug en kagering på ca. 22 cm i diameter og 4 cm høj. Smør den med smør på indersiden. Stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Stil den til side.
Bananfyld
Det skal du bruge:
- 2 modne bananer
- 25 g sultana-rosiner (lyse)
- Lidt smør
- Lidt mørk rom
Sådan gør du:
- Skræl bananerne, og skær dem i skiver.
- Kom smør på en varm pande, og lad bananskiverne karamellisere. Tilsæt rosinerne, og tilsæt et godt skvæt mørk rom. Afkøl.