banan pie med karamel
© Ulf Svane

Vidunderlig banan-pie med karamel

Amerikansk inspireret pie, som du sagtens kan bage i god tid, før gæsterne kommer.

Dej

Det skal du bruge:

  • 75 g sødmælk
  • 2 hele æg
  • 15 g sukker
  • 15 g gær
  • 200 g mel
  • 50 g majsstivelse
  • 110 g smør
  • 5 g flagesalt

Sådan gør du:

  • Pisk mælk, æg, sukker og gær sammen i en skål. Tilsæt mel, majsstivelse, smør og salt, og bland dejen sammen, til den er ensartet.
  • Kom dejen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i en time.
  • Brug en kagering på ca. 22 cm i diameter og 4 cm høj. Smør den med smør på indersiden. Stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Stil den til side.

Bananfyld

Det skal du bruge:

  • 2 modne bananer
  • 25 g sultana-rosiner (lyse)
  • Lidt smør
  • Lidt mørk rom

Sådan gør du:

  • Skræl bananerne, og skær dem i skiver.
  • Kom smør på en varm pande, og lad bananskiverne karamellisere. Tilsæt rosinerne, og tilsæt et godt skvæt mørk rom. Afkøl.
banan pie med karamel
© Ulf Svane

Cremefyld

Det skal du bruge:

  • 250 g sødmælk
  • 125 g piskefløde
  • ½ stang vanilje, flækket og kornene skrabet ud
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg
  • 90 g sukker
  • 40 g mel
  • 65 g æggehvider
  • Lidt salt

Sådan gør du:

  • Varm mælk, fløde og vanilje op til koge- punktet. Afkøl helt. Sæt fløden i køleskabet.
  • Pisk æggeblommer, æg, sukker og mel sammen i en skål sammen med den kolde vaniljefløde.
  • Pisk æggehviderne med salt i en anden skål. Vend hviderne i denne creme.
  • Forvarm ovnen til 200°.
  • Rul dejen ud på en melstrøet overflade og for ringen med dejen. Husk, at der skal være dej til at lukke toppen af med.
  • Fordel først bananfyldet i bunden af pien. Fyld op med cremen, luk dejen om cremen, og bag pien i ca. 30 minutter.
  • Tag den ud, og lad den afkøle.

Karamelpynt

Det skal du bruge:

  • 200 g sukker
  • 200 g glukose
  • 150 g smør
  • 150 g hakkede mandler

Sådan gør du:

  • Kom sukker og glukose i en gryde, og bring det i kog. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt smør og hakkede mandler. Bland det sammen, og rul en portion ud mellem to stykker bagepapir. Lad det afkøle.
  • Forvarm ovnen til 200°.
  • Fjern det øverste papir, og bag et lag ad gangen, indtil det er lyst brunt. Udstik forme, lige efter den er bagt, og pynt kagen sammen med skiver af banan.