Pisk mælk, æg, sukker og gær sammen i en skål. Tilsæt mel, majsstivelse, smør og salt, og bland dejen sammen, til den er ensartet.
Kom dejen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i en time.
Brug en kagering på ca. 22 cm i diameter og 4 cm høj. Smør den med smør på indersiden. Stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Stil den til side.
Bananfyld
Skræl bananerne, og skær dem i skiver.
Kom smør på en varm pande, og lad bananskiverne karamellisere. Tilsæt rosinerne, og tilsæt et godt skvæt mørk rom. Afkøl.
Cremefyld
Varm mælk, fløde og vanilje op til koge- punktet. Afkøl helt. Sæt fløden i køleskabet.
Pisk æggeblommer, æg, sukker og mel sammen i en skål sammen med den kolde vaniljefløde.
Pisk æggehviderne med salt i en anden skål. Vend hviderne i denne creme.
Forvarm ovnen til 200°.
Rul dejen ud på en melstrøet overflade og for ringen med dejen. Husk, at der skal være dej til at lukke toppen af med.
Fordel først bananfyldet i bunden af pien. Fyld op med cremen, luk dejen om cremen, og bag pien i ca. 30 minutter.
Tag den ud, og lad den afkøle.
Karamelpynt
Kom sukker og glukose i en gryde, og bring det i kog. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt smør og hakkede mandler. Bland det sammen, og rul en portion ud mellem to stykker bagepapir. Lad det afkøle.
Forvarm ovnen til 200°.
Fjern det øverste papir, og bag et lag ad gangen, indtil det er lyst brunt. Udstik forme, lige efter den er bagt, og pynt kagen sammen med skiver af banan.
Har du bananer liggende derhjemme, som trænger til at blive brugt? Brug dem i opskriften her, eller se vores mange opskrifter med overmodne bananer.