
Vidunderlig banan-pie med karamel
Amerikansk inspireret pie, som du sagtens kan bage i god tid, før gæsterne kommer.
AfMorten Heiberg
Dej
Det skal du bruge:
- 75 g sødmælk
- 2 hele æg
- 15 g sukker
- 15 g gær
- 200 g mel
- 50 g majsstivelse
- 110 g smør
- 5 g flagesalt
Sådan gør du:
- Pisk mælk, æg, sukker og gær sammen i en skål. Tilsæt mel, majsstivelse, smør og salt, og bland dejen sammen, til den er ensartet.
- Kom dejen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i en time.
- Brug en kagering på ca. 22 cm i diameter og 4 cm høj. Smør den med smør på indersiden. Stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Stil den til side.
Bananfyld
Det skal du bruge:
- 2 modne bananer
- 25 g sultana-rosiner (lyse)
- Lidt smør
- Lidt mørk rom
Sådan gør du:
- Skræl bananerne, og skær dem i skiver.
- Kom smør på en varm pande, og lad bananskiverne karamellisere. Tilsæt rosinerne, og tilsæt et godt skvæt mørk rom. Afkøl.
Cremefyld
Det skal du bruge:
- 250 g sødmælk
- 125 g piskefløde
- ½ stang vanilje, flækket og kornene skrabet ud
- 2 æggeblommer
- 1 æg
- 90 g sukker
- 40 g mel
- 65 g æggehvider
- Lidt salt
Sådan gør du:
- Varm mælk, fløde og vanilje op til koge- punktet. Afkøl helt. Sæt fløden i køleskabet.
- Pisk æggeblommer, æg, sukker og mel sammen i en skål sammen med den kolde vaniljefløde.
- Pisk æggehviderne med salt i en anden skål. Vend hviderne i denne creme.
- Forvarm ovnen til 200°.
- Rul dejen ud på en melstrøet overflade og for ringen med dejen. Husk, at der skal være dej til at lukke toppen af med.
- Fordel først bananfyldet i bunden af pien. Fyld op med cremen, luk dejen om cremen, og bag pien i ca. 30 minutter.
- Tag den ud, og lad den afkøle.
Karamelpynt
Det skal du bruge:
- 200 g sukker
- 200 g glukose
- 150 g smør
- 150 g hakkede mandler
Sådan gør du:
- Kom sukker og glukose i en gryde, og bring det i kog. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt smør og hakkede mandler. Bland det sammen, og rul en portion ud mellem to stykker bagepapir. Lad det afkøle.
- Forvarm ovnen til 200°.
- Fjern det øverste papir, og bag et lag ad gangen, indtil det er lyst brunt. Udstik forme, lige efter den er bagt, og pynt kagen sammen med skiver af banan.