Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vanilje-panna cotta med sommerbær

Panna cotta er en klassiker og en af de nemmeste desserter at servere til festlige lejligheder, fordi den skal laves i forvejen.

8 personer

Panna cotta
Vaniljestænger 2 stk.
Piskefløde 8 dl
Sukker 150 g
Husblas 4 blade

Pynt
Hindbær 200 g
Blåbær 100 g
Mynte frisk, til pynt

• Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stænger, fløde og sukker i en gryde, og varm op under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Hvis fløden når kogepunktet, tages gryden straks fra varmen, da det ikke må koge.
• Lad væsken køle af, og læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
• Vrid husblassen fri for vand, og smelt i den fingerlune fløde. Rør, til husblassen er helt opløst.
• Fordel flødemassen i otte glas. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i 3-4 timer. • Pynt desserterne med friske bær og mynteblade.

Relaterede Artikler