
Vanilje-panna cotta med sommerbær
Panna cotta er en klassiker og en af de nemmeste desserter at servere til festlige lejligheder, fordi den skal laves i forvejen.
Af8 personer
Panna cotta
Vaniljestænger 2 stk.
Piskefløde 8 dl
Sukker 150 g
Husblas 4 blade
Pynt
Hindbær 200 g
Blåbær 100 g
Mynte frisk, til pynt
• Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stænger, fløde og sukker i en gryde, og varm op under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Hvis fløden når kogepunktet, tages gryden straks fra varmen, da det ikke må koge.
• Lad væsken køle af, og læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
• Vrid husblassen fri for vand, og smelt i den fingerlune fløde. Rør, til husblassen er helt opløst.
• Fordel flødemassen i otte glas. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i 3-4 timer. • Pynt desserterne med friske bær og mynteblade.