© bobedre.dk

Valnøddetærte ...

... med masser af honning og sirup.

Mørdej:
hvedemel 250 g
salt 2 knsp. fint
mandelmel 60 g
flormelis 90 g
smør 120 g blødt
æg 1 stk.

Sigt 90 g hvedemel og salt sammen i en skål. Tilsæt mandelmel.

Sigt flormelis i en anden skål, og rør det sammen med smørret.

Tilsæt det hele æg. Rør, til det er homogent.

Tilsæt mel, salt og mandelmelblandingen, og ælt dejen sammen med fingerspidserne.

Rul dejen til en kugle, og læg den på et stykke bagepapir. Gør kuglen lidt flad, og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen ud med en kagerulle, til den er 2-3 mm tynd. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 30 min.

Tærtefyld:
sukker 30 g
mel 40 g
honning 200 g
sirup 400 g mørk
æg 4 store
vanilje 1 stang
økologisk citron 1 skallen bruges
salt 1 knsp.
smør 60 g smeltet
valnødder 240 g

Bland sukker og mel sammen i en skål. Tilsæt honning og sirup. Pisk æggene i et ad gangen.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i sammen med citronskal.

Kom til sidst salt, smeltet smør og valnødder i.

Bagning af tærten:

Forvarm ovnen til 180.

Tag mørdejen ud af køleskabet og lad den temperere 10-15 min. Beklæd en tærteform med dejen, og stil den på køl i 15 min.

Tag formen ud af køleskabet. Dæk dejens overflade med aluminiumsfolie, og fyld op med tørrede bønner. Stil formen i ovnen, og lad den bage i ca. 20 min., indtil dejen er let gylden.

Tag formen ud uden at slukke ovnen. Fjern aluminiumsfolien og de tørrede bønner.

Hæld nøddeblandingen i tærteformen, og stil den tilbage i ovnen. Lad den bage ca. 40 min., eller indtil overfladen er gyldenbrun, og fyldet har sat sig.

Tag tærten ud, og lad den køle af på en rist.